середа, 08 березня 2023 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад 60 ворожих обстрілів з РСЗВ ‒ які міста й села найбільше постраждали минулої доби

Понад 60 ворожих обстрілів з РСЗВ ‒ які міста й села найбільше постраждали минулої доби
Російські загарбники продовжують обстрілювати мирні населені пункти України. Фото: radiosvoboda.org

Російські загарбники минулої доби завдали 24 авіаційних та одного ракетного удару по Україні.

Ворог, зокрема, використав один БпЛА типу Shahed-136. Його було збито. Також окупанти здійснили понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це вранці 8 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках.

"Формування ворожих наступальних угруповань там не виявлено. Водночас, противник продовжує утримувати свої підрозділи неподалік державного кордону України", ‒ йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби на цих напрямках ворог з мінометів та артилерії обстріляв райони населених пунктів Сеньківка і Карповичі Чернігівської області. А також Старікове, Білопілля, Голишівське, Павлівка, Волфине і Грабовське на Сумщині та райони 18 населених пунктів Харківської області. Серед них – Уди, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Зелене, Устинівка, Анискине, Шев'яківка, Дворічна та Западне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Взяття Бахмута стане не більш, ніж тактичною перемогою для росіян – ISW

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Білогорівка, Спірне, Виїмка, Невське та Федорівка. Росіяни з артилерії обстріляли райони населених пунктів Путникове, Фиголівка, Дворічна, Гряниківка і Крохмальне Харківської області. А також Новоселівське, Стельмахівку, Невське, Червонопопівку і Діброву на Луганщині. Постраждали також Терни, Ямпіль, Роздолівка і Федорівка на Донеччині.

Ворог, попри значні втрати, і далі штурмує місто Бахмут. Також росіяни вели безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Берхівка, Дубово-Василівка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Кліщіївка. За минулу добу лише біля Оріхово-Василівки ворог здійснив понад 30 безуспішних атак. З артилерії противник бив по населених пунктах Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Богданівка, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник провів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Олександропіль, Кам'янка, Сєверне, Водяне, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області. Лише біля Мар'їнки ворог здійснив більш як 20 атак. Обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема, Бердичі, Орлівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка.

Російські загарбники продовжують спроби наступу на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках фронту. Безуспішні наступальні дії окупантів тривають у районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Кам'янки, Авдіївки та Мар'їнки Донецької області. Про це вранці 8 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Минулої доби українські захисники відбили понад 100 атак противника на цих напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Понад 60 ворожих обстрілів з РСЗВ ‒ які міста й села найбільше постраждали минулої доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути