Ексклюзиви
середа, 18 листопада 2020 12:47

Померла на руках чоловіка: з'явилися подробиці смерті жінки, яку не прийняли в лікарні

Померла на руках чоловіка: з'явилися подробиці смерті жінки, яку не прийняли в лікарні
Жінку відмовилися госпіталізувати нібито через відсутність місць Фото: echokieva.com

У Боярці Київської області під дверима реанімації від серцевого нападу померла жінка. Її не прийняли в лікарні.

Жінку відмовилися госпіталізувати нібито через відсутність місць, повідомили "Факти ICTV" . За словами родичів, вони кілька днів поспіль викликали швидку, але ніхто не приїхав. Їх направляли до сімейного лікаря. До нього теж не вдалося потрапити, бо він був на викликах. Так минуло ще 2 дні. У жінки почалися судоми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5-річна дитина померла після візиту до стоматолога

Донька домоглася приїзду "швидкої" лише після дзвінка на гарячу лінію МОЗ. Проте в старій машині не було необхідного обладнання, а лікарі цілу годину намагалися допитатися в диспетчера, куди їм везти пацієнтку.

Часу було мало, тому жінку привезли в найближчий медзаклад – Боярську лікарню. Тут заявили, що вона визначена опорною щодо коронавірусу, і реанімаційне відділення тут давно переповнене. Поки вони вирішували, що робити з жінкою, вона помирала на руках чоловіка. Лікарі намагалися реанімувати жінку, однак її серце зупинилося.

В адміністрації виправдовуються: місць у реанімації немає, і не тільки в їхній лікарні. Водночас в обласному департаменті охорони здоров'я запевняють, що заповнено лише трохи більше половини ліжок. А щодо ситуації зі смертю жінки, обіцяють перевірити все посекундно – від першого дзвінка у "швидку".

"У нас лише 58% ліжок зайняті хворими. На сьогодні 371 ліжко, яке забезпечене кисневою подачею – вільне. Так, тиждень тому було гірше. Та інформація, яку ми маємо на ранок, змінюється протягом кількох годин", – повідомила директорка Департаменту охорони здоров'я Київської облдержадміністрації Олена Єфименко.

Родичі померлої мають намір звернутися до поліції, щоб подібні випадки не повторювалися.

У Боярці Київської області біля відділення реанімації від серцевого нападу померла жінка. Спочатку до неї відмовилась приїжджати "швидка", а потім Світлану Гончар не прийняли в лікарні. У вкрай важкому стані з ознаками інсульту Світлану привезли до лікарні, але медпрацівники відмовились приймати хвору. Попри те, що медустанову перепрофілювати під інфікованих коронавірусом, родичі впевнені, що жінку в критичному стані мали б прийняти.

Зараз ви читаєте новину «Померла на руках чоловіка: з'явилися подробиці смерті жінки, яку не прийняли в лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути