Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2012 19:55

Польське консульство у Луцьку допомагало вивозити українок у сексуальне рабство

Польське консульство у Луцьку допомагало вивозити українок у сексуальне рабство
За два роки роботи злочинне угруповання встигло вивезти близько 20 дівчат. Фото: ukranews.com

У Державній прикордонній службі України повідомляють про ліквідацію в результаті спільної роботи українських та іноземних правоохоронців каналу торгівлі людьми, в якому були замішані співробітники нашумілого консульства Польщі у Луцьку.

За інформацією прес-служби прикордонного відомства, в кінці 2011 року оперативні підрозділи Луцького прикордонного загону спільно з представниками СБУ та МВС у Волинській області отримали первинну інформацію про функціонування каналу вербування і вивозу українських жінок до Німеччини з метою сексуальної експлуатації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс-туризм: респектабельні мисливці за молодими тілами

"У ході проведення перевірки діяльності каналу і розробки злочинного угруповання було встановлено, що вивезення наших співвітчизниць за кордон здійснюється з використанням шахрайських схем і зв'язків у консульстві Польщі в Україні в Луцьку, де оформлялися візи для виїзду до країн Шенгенської зони", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" у відомстві.

Згідно з інформацією, подальша спільна робота правоохоронців дозволила повністю задокументувати протиправну діяльність міжнародного злочинного угруповання.

Зокрема, на початку липня попереднього року при спробі вивезти за кордон чергову групу українок, у пункті пропуску "Ягодин - авто" на кордоні з Польщею були затримані один із головних організаторів угрупування - громадянин Німеччини, і його співучасниця - громадянка України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США дослідили рабовласницький ринок і нарахували 27 мільйонів рабів по світу

На підставі існуючих матеріалів слідчий орган УМВС України у Волинській області порушив проти затриманих кримінальну справу за ч.3 ст.149 Кримінального кодексу (торгівля людьми).

У Держприкордонслужбі також повідомили, що в ході слідства встановлено, що ця група діяла протягом 2010 - 2011 років, і за цей період зловмисникам вдалося вивезти за кордон більше 20-ти українських жінок у віці 18-25 років, які використовувалися в якості повій у німецьких борделях.

Зараз ви читаєте новину «Польське консульство у Луцьку допомагало вивозити українок у сексуальне рабство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути