Ексклюзиви
неділя, 08 липня 2012 06:00

Секс-туризм: респектабельні мисливці за молодими тілами

Секс-туризм: респектабельні мисливці за молодими тілами
Фото: foto.delfi.ua

Щороку в світі мільйони чоловіків здійснюють поїздки в пошуках сексу за гроші, пишуть Марина Кавалльері та Володимиро Польки в матеріалі, опублікованому на сайті газети La Repubblica.

"Їх називають мандрівниками, які шукають сексу, краще всього з неповнолітніми. Фахівці, студенти, робітники, службовці, вони залишають удома сім'ї або наречених, виїжджають за задоволеннями і майже завжди потрапляють в пекельний вир. Щороку, за даними Всесвітньої організації туризму, 3 млн чоловіків здійснюють поїздки з метою отримання сексуальних послуг, при цьому кожен шостий шукає сексу з дітьми чи неповнолітніми. В останні роки італійці піднялися вгору в даній класифікації комерційних послуг: вони посідають перше місце по чисельності цієї категорії туристів в Бразилії, Колумбії, Домініканській Республіці, кажуть, що вони четверті в світі і перші в Кенії ", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві почали зйомки фільму про секс-туризм в Україні

"Бувають самостійні туристи, які віддають перевагу імпровізувати, а є ті, які розраховують на організації, що діють під вивісками дрібних місцевих туристичних агентств. Вони обслуговують клієнтів з багатих країн, які приїжджають в бідні країни, де тіла продаються за низькою ціною. В даному сенсі географія сексу і бідності збігаються ", - пишуть автори розслідування.

"Все частіше секс-туристи з Італії приїжджають групами на чолі зі" старшим групи ", у якого налагоджені контакти з сім'ями дівчат, на яких родичі хочуть зробити невеликий бізнес. В інших випадках в ролі посередників виступають таксисти і ті ж поліцейські", - розповідає Марія Роза Домінічі, член НВО Intervita. "В Колумбії діє" передоплата "за дівчину або хлопця, - говорить Домінічі. - По приїзду в аеропорт у посередника можна купити заздалегідь сплачену карту, що дає право на проживання у готелі та користування послугами повій протягом певної кількості днів".

"Існує безліч способів замаскувати сексуальне рабство. У Монголії відомо про існування міжнародного туроператора, який організовує секс-тури під вивіскою спортивного рибальства. Ніяких підозр. Молдова." Це країна з найбільшою у світі кількістю секс-чатів. При цьому все частіше йдеться про дитячу порнографію. Тут феномен сексуального туризму набирає обертів, - каже дон Чезаре Лодезерто, президент Фонду Regina Pacis. - У цій країні існує безліч туристичних агентств, які організовують поїздки з наданням сексуальних послуг, включених у вартість. І власниками таких агентств найчастіше є італійці ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде сплеск секс-туризму в Україні

Чи можна скласти портрет секс-туриста? "В останні роки вік такого туриста знизився: це чоловіки 20-40 років, - розповідає Марко Скарпаті, глава організації, яка веде боротьбу з сексуальним туризмом, в який залучаються неповнолітні. - Це все більш молоді і все більш ненаситні чоловіки, вони повинні мати все більше і більше контактів, за 15-денну поїздку вони мають до 20-30 зустрічей. За деякими даними, близько 80 000 італійців хочуть мати контакти з дітьми чи неповнолітніми ".

"Сексуальні маршрути змінюються, нові напрямки діють нарівні зі старими, і, щоб зрозуміти, в якому напрямку розвивається ринок, досить подивитися на географію бідності і воєн. Поруч з Таїландом, Бразилією, Камбоджею, Кубою, Бангладеш, Колумбією, Україною, Болгарією з'являються Непал , Макао, Молдова і Чехія. Жертвами сексуального туризму залишаються підлітки у віці від 13 до 17 років, але це можуть бути і 7-річні діти, вимушені, під впливом сили або бідності, як камбоджійські підлітки, продавати за кілька євро свою невинність. Сексуальний туризм - це світовий бізнес, з щорічним оборотом від 80 до 100 мільярдів доларів: він занадто прибутковий, щоб з ним можна було легко покінчити ", - пишуть автори статті.

Зараз ви читаєте новину «Секс-туризм: респектабельні мисливці за молодими тілами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути