понеділок, 02 березня 2009 19:38

Буде сплеск секс-туризму в Україні

Автор: фото: Владислав ВОЛОШИН
  Студентка Анна Мухіна тримає плакат ”Українки не повії!” 1 березня на Хрещатику. Дівчина — колишня учасниця телешоу ”Фабрика зірок-2”
Студентка Анна Мухіна тримає плакат ”Українки не повії!” 1 березня на Хрещатику. Дівчина — колишня учасниця телешоу ”Фабрика зірок-2”

1 березня кількадесят студенток столичних вузів вийшли на Хрещатик.

Дівчата спілкувалися з іноземцями. Намагалися знайти на центральній вулиці тих, які приїхали до Києва заради секс-туризму. Пояснювали, що проституція в Україні заборонена, карається законом. І що вони вимагають внести до законодавства положення про кримінальну відповідальність клієнта повії.

— Загалом нам вдалося переговорити на Хрещатику з 30 іноземцями. "Вираховували" їх завдяки мові, одягу, поведінці. Іноземці й надалі виділяються у натовпі. Розмовляли з кількома 25-річними турками. Сказали, що їм подобаються наші дівчата. Бо вони вільні, легко йдуть на контакт. Розмовляли також з італійцями й німцями. Кажуть, приїхали по бізнесу і проститутками не цікавляться, — розповідає "ГПУ" Анна Гуцол, керівник громадського руху "Фемен", яка об"єднує студенток столичних ВНЗ.

— Дівчата давали іноземцям листівки з описом туристичних принад Києва, закликали їх з"їздити на екскурсії столицею. Їм вдалося завадити кільком  іноземцям познайомитися з українками, — додає Анна.

Надалі "Фемен" має намір щотижня спілкуватися таким чином із іноземцями на вулицях Києва, Ялти, Одеси. В Одесі, каже Гуцол, нещодавно відкрився готель "Зірка". У місті він відомий як місце, де завжди можна провести час із повією.

— Проституція в Україні здешевшала. Якщо раніше за годину втіхи із проституткою клієнт-іноземець платив 50 євро, то тепер — 40. Це втричі дешевше, ніж у країнах Євросоюзу, де за годину слід заплатити від 100 до 200 євро.

"Фемен" прогнозує сплеск секс-туризму в Україні вже 2009-го. Цьому сприятимуть загострення кризи, девальвація гривні та збільшення кількості безробітних, насамперед серед жiнок. За рахунок цього секс-відпочинок в Україні може стати привабливішим, ніж у традиційних для іноземців Таїланді чи Нідерландах. У Міністерстві внутрішніх справ прогнозують, що доходи секс-індустрії в Україні зростуть цього року з $700 млн до $1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Буде сплеск секс-туризму в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути