пʼятниця, 22 червня 2012 05:47

У США дослідили рабовласницький ринок і нарахували 27 мільйонів рабів по світу

У США дослідили рабовласницький ринок і нарахували 27 мільйонів рабів по світу
fromslaverytothepresidency.com

У 2011 році з рабства було звільнено лише 42 тис. чоловік, пише газета La Stampa, тоді як на планеті з населенням 7 млрд людей існує 27 млн ??рабів.

Держдепартамент США підготував доповідь "Нелегальна торгівля людьми", в якому йдеться про існування мережі нелегальної торгівлі чоловіками, жінками, дітьми: від Афганістану до Китаю та Індонезії розпростерся найбільший ринок з 11,7 млн ??жертв, за ним слід Африка з 3,7 млн , Центральна і Південна Америка (1,8 млн), Росія (1,6 млн) і трансатлантичний регіон США - Західна Європа з 1,5 млн рабів.

"Австралія - ??єдина територія, яка може похвалитися відсутністю місць, де работорговці почувають себе вільно", - пише автор статті.

У доповіді визнається той факт, що звільнення жертв работоргівлі є непростою справою. Залишається низьким і число тих, хто був засуджений за торгівлю людьми.

Жертви работоргівлі класифікуються за такими категоріями: сексуальне рабство, примусові роботи, формування військових загонів з солдатів-дітей, безправна прислуга.

Але боротьба з рабством продовжує набирати обороти, говориться в доповіді. Держсекретар США Хілларі Клінтон відзначила "десять героїв", які подають приклад у цій справі. У їх числі опинилася і громадянка Італії Марія Грація Джаммарінаро, яка з 2010 року координує боротьбу з рабством в ОБСЄ, повідомляє італійське видання. Вона побувала в 16 країнах і закликала їх лідерів вводити найжорсткіші заходи проти работоргівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в списку країн, які не борються з работоргівлею

"У документі наводиться список з 16 країн, які не приймають ніяких заходів для припинення торгівлі людьми. Росія разом з Китаєм увійшла до групи з 32 країн, "які перебувають під спостереженням" з тієї причини, що вони "не надають інформацію", незважаючи на велику кількість жертв. Ці країни лише обмежуються обіцянками прийняття "заходів в майбутньому", пише автор статті.

Зараз ви читаєте новину «У США дослідили рабовласницький ринок і нарахували 27 мільйонів рабів по світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути