четвер, 14 червня 2012 16:23

Більше 200 мільйонів дітей у світі перебувають у рабстві

Більше 200 мільйонів дітей у світі перебувають у рабстві
Подекуди діти самі змушені продаватися у рабство. Фото: jcwave.ru

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) виступив із закликом посилити боротьбу з експлуатацією неповнолітніх. За даними організації, нині у рабстві перебуває близько 215 мільйонів дітей.

"У всьому світі використовується праця 215 млн неповнолітніх. Більше половини з них займаються небезпечною діяльністю: мова йде про сексуальне рабство, участь у війнах тощо", - пише італійська Corriere della Sera з посиланням на представника ЮНІСЕФ Джоанну Данн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камбоджійці продають своїх дітей у сексуальне рабство за $10

Щохвилини одна дитина помирає через нещасний випадок, хворобу або важку психологічну травму. При цьому 40% безробітних у світі - молоді люди.

"Сьогодні в ролі безробітних або працівників, чия праця використовується неадекватним чином, виступають діти. Їхня освіта, здоров'я і добробут постійно ставляться під загрозу. Праця неповнолітніх негативним чином позначається на всьому їхньому подальшому житті та посилює з покоління в покоління бідність, дискримінацію та нерівність", - зазначила Джоанна Данн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік потрапив у трудове рабство

На жаль, рабство та работоргівля й досі поширені в багатьох країнах. Так, у бідних китайських провінціях у південно-західній частині країни широко поширена работоргівля дітьми.

У провінції Сичуань існує "чорний ринок", на якому продають дітей навіть 7-9-річного віку. Найчастіше дітей продають самі батьки, а іноді діти йдуть із сім'ї, щоб не бути тягарем і без того бідній родині. Тисячі підлітків у віці від 13 до 15 років продаються в розвиненіші економічні регіони країни, де працюють за півдолара на годину, по 75 годин на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Більше 200 мільйонів дітей у світі перебувають у рабстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути