середа, 12 лютого 2020 08:55

"Польща – для поляків": у Торуні побили українців

Автор: Сегодня
  У польському місті Торунь  місцеві побили   громадян України, Росії та Білорусі, бо, ймовірно, почули від них російську мову
У польському місті Торунь місцеві побили громадян України, Росії та Білорусі, бо, ймовірно, почули від них російську мову

Інцидент стався в ніч проти 9 лютого. Місцева поліція розшукує сімох чоловіків. Про це повідомив у Facebook один із потерпілих Дам'ян Недзвецький.

За його словами, нічні перехожі "байдуже йшли повз" і не втручалися в ситуацію. Семеро нападників накинулися на компанію двічі - після першого нападу вони пішли, але незабаром вирішили побити туристів ще раз. Один із постраждалих отримав травму черепа. Серед побитих також є жінка.

"Я був у декількох країнах - у Росії, Україні, Китаї, до мене завжди ставилися з повагою, я міг розраховувати на допомогу інших людей. Шокований через те, що нещодавно сталося з моїми друзями, і, на жаль, це не єдиний випадок останнім часом", - написав Недзвецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадили поляків, які побилися з українськими школярами

Бійка потрапила на камери відеоспостереження. Поліція змогла вирахувати двох із семи нападників, один із них затриманий, повідомила пресслужба відомства. Затриманим виявився неповнолітнім.

"Співробітники торуньської поліції розшукують чоловіків, які побили в Старому місті іноземців. За наявними даними, інцидент стався на національному підґрунті. Зображення злочинців зафіксували камери відеоспостереження. Офіцери шукають людей, які могли б допомогти встановити особи підозрюваних, а також свідків події", - повідомив представник поліції Торуня Войцех Хростовський, передає Polsat News.

Мер Торуня Михайло Залеський назвав напад "актом бандитизму і крайньої ненависті, якому немає жодного виправдання". Він висловив надію, що поліція швидко встановить особи злочинців, а суд "показово їх покарає".

У Польщі в місті Жори п'ятеро поляків жорстоко побили студента з України. Один із чоловіків запитав студента, звідки він приїхав. Коли той сказав, що з України, почалося побиття.

Зараз ви читаєте новину «"Польща – для поляків": у Торуні побили українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути