Ексклюзиви
вівторок, 19 квітня 2011 22:39

Польща поки не має доказів тиску на екіпаж Ту-154

Польща поки не має доказів тиску на екіпаж Ту-154

Польські слідчі поки не знайшли доказів того, що на пілотів президентського Ту-154, що розбився під Смоленськом, було вчинено тиск, заявила військова прокуратура.

"Військова окружна прокуратура у Варшаві в зібраних до цих пір матеріалах не знайшла матеріалів, які вказують на те, що катастрофа стала наслідком тиску на екіпаж", - сказав журналістам прес-секретар головного військового прокурора Збігнєв Жепа.

Раніше повідомлялося, що слідство з'ясовує, чи був вчинений  психологічний тиск на екіпаж президентського Ту-154 під час польоту 10 квітня 2010 року.

Польський Ту-154 розбився під Смоленськом при заході на посадку. Загинуло 96 людей - вісім членів екіпажу та 88 пасажирів, у тому числі президент Лех Качинський, його дружина, та частина керівництва Польщі.

МАК в січні оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а системними причинами - недоліки в забезпеченні польоту і підготовку екіпажу.

Зараз ви читаєте новину «Польща поки не має доказів тиску на екіпаж Ту-154». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути