пʼятниця, 01 квітня 2011 21:40

Знайшовся свідок, котрий бачив як загорівся літак Качинського

Знайшовся свідок, котрий бачив як загорівся літак Качинського

Польська преса опублікувала свідчення чоловіка, який на власні очі бачив катастрофу Ту-154 під Смоленськом 10 квітня минулого року, в якій розбився президент Польщі Лех Качинський.

"Я був на дворі. Досить близько до місця події. Літак впав на моїх очах. Просто впав. Не було жодного вибуху, лише глухий звук. Він загорівся ще в повітрі, після того, як зачепився за дерева", - розповів російський пожежник, який побажав не називати свого імені.

Він прибув одним з перших на місце трагедії і потім працював там. Чоловік розповів, що уламки літака вони розбиралися шість днів, і це було настільки жахливо, що він не міг спати і схуд за ці дні на кілька кілограмів.

Тим часом слідчі польської Генеральної прокуратури у справі про Смоленську катастрофу виключили версію про можливий теракт. За словами генпрокурора Анджей Серемета, не було знайдено жодних доказів на підтвердження цієї версії: на місці трагедії не виявлено жодних слідів вибухових, токсичних чи радіоактивних речовин.

Раніше на версії теракту наполягав, зокрема, брат загиблого президента Польщі Ярослав Качинський. Обурення останньою заявою генпрокурора висловили й інші представники сімей жертв катастрофи – за їхніми словами, цей висновок є передчасним, оскільки ключові докази ще ніхто не розглянув.

Розслідування Смоленської катастрофи в Польщі буде продовжено до 10 жовтня.

Нагадаємо, польський літак Ту-154 розбився 10 квітня 2010 року під час заходу на посадку під Смоленськом. Усі 96 людей, які були на борту, загинули. В тому числі – президент Польщі Лех Качинський з дружиною, представники політичної і військової еліти країни. Вони прямували до Катині для участі у жалобних заходах.

За підсумками розслідування Росія поклала основну відповідальність за катастрофу на польських пілотів, які були "під тиском" з боку начальства і вирішили не йти на запасний аеродром попри погані погодні умови.

Зараз ви читаєте новину «Знайшовся свідок, котрий бачив як загорівся літак Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути