четвер, 07 квітня 2011 17:39

Ярослав Качиньський вважає, що в загибелі брата винен Туск

Ярослав Качиньський вважає, що в загибелі брата винен Туск

Польща готується відзначити перші роковини трагедії. Як очікується, більш як 100 тисяч осіб з усієї країни пройдуть у неділю через Варшаву траурним маршем. Наразі ж суперечки навколо розслідування катастрофи не вщухають.

Тепер брат-близнюк покійного президента і лідер правоконсервативної партії "Право і справедливість" Ярослав Качиньський звинувачує прем'єр-міністра країни Дональда Туска в тому, що він безпосередньо перед загибеллю Леха Качиньського вів "зрадницьку антинаціональну політику", що врешті-решт і призвело до трагедії під Смоленськом.

Брат президента ставить в провину Туску, що він за три дні до падіння Ту-154 побував у Катині, щоб віч-на-віч зустрітися з російським колегою Володимиром Путіним. На думку Качиньського, скандал, що спалахнув, прямо призвів до катастрофи, оскільки Туск "за допомогою Путіна затіяв інтригу проти власного президента", пише Newsru.

12 січня було оприлюднено остаточний звіт з розслідування авіаційної події, підготовлений Міждержавним авіаційним комітетом. МАК дійшов висновку, що головною причиною падіння літака став людський фактор - помилки екіпажу і тиск на нього з боку високопоставлених осіб. Водночас МАК не встановив вини диспетчерів у трагедії, дії яких, на думку польських експертів, також були однією із причин катастрофи.

У свою чергу, президент Польщі тоді заявив, що розслідування авіакатастрофи було проведено з помилками. Він також вважає правильною позицію польського уряду, який планує домагатися від російської влади врахувати зауваження польських експертів та затвердити спільний звіт про причини Смоленської авіакатастрофи.

Натомість лідер найпопулярнішої польської опозиційної партії "Право та справедливість" та рідний брат загиблого у Смоленській авіакатастрофі глави польської держави Качиньського Ярослав Качиньський вважає оприлюднений у Москві рапорт про причини трагедії "знущанням над Польщею".

У Польщі також висловили намір написати власну доповідь щодо Смоленської авіакатастрофи, якщо Міждержавний авіаційний комітет не внесе у доповідь передані раніше зауваження польської сторони.

Адже ряд експертів вважає, що справжньою причиною трагедії могли бути неточні дані, передані екіпажу диспетчером Смоленського аеродрому.

Росія не говорить всієї правди про авіакатастрофу під Смоленськом, у ході якої загинули екс-президент Польщі Лех Качиньський та інші офіційні особи, заявив прем'єр Польщі Дональд Туск.

"Росіяни намагаються приховати ряд подробиць авіакатастрофи не тому, що там є якісь страшні таємниці, а тому, що, як правило, вони не люблять визнавати своїх помилок і слабкостей", - заявив польський прем'єр.

Він також сказав, що доповідь Міждержавного авіаційного комітету є односторонньою. "Хоча доповідь виокремлює досить імовірні помилки і промахи польської сторони, вона замовчує відповідальність росіян", - заявив Туск.

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Качиньський вважає, що в загибелі брата винен Туск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути