Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2011 11:47

Річниця загибелі Качинського не об'єднала поляків
14

Фото: Reuters

Трагічну річницю відзначили у Польщі. 10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився польський ТУ - 154. Загинув президент Лех Качинський із дружиною, а також міністри, духовенство, військове керівництво. Всього 96 людей. Жалобні церемонії пройшли по всій Польщі. Наймасовіші - у Варшаві.

Щоправда, їх затьмарив політичний розбрат. Президент разом з прем'єром відвідали поминальну церемонію на військовому кладовищі. Брат-близнюк загиблого президента - Ярослав - відмовився вшанувати сумну дату разом із керівництвом країни. Він звинувачує владу в неналежному розслідуванні причин аварії. Разом зі своїми прихильниками Ярослав Качинський прийшов до президентського палацу. Там зібралися близько 3 тисяч людей.

Окремо від політиків - річницю відзначили родичі загиблих під Смоленськом. Священники закликали поляків об'єднатися у цей день і пробачити один одного.

Жалобні заходи пройшли і в Росії. Броніслав Коморовський та його російський колега Дмитро Медведєв відвідали місце аварії польського борту номер один та меморіал жертвам Катинської трагедії. Після меморіальної програми, президенти провели переговори щодо співпраці двох держав.

Зараз ви читаєте новину «Річниця загибелі Качинського не об'єднала поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути