Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2022 00:31

Польща офіційно підтвердила вибухи та загибель людей

Польща офіційно підтвердила вибухи та загибель людей
Російські ракети, ймовірно, потрапили територією НАТО. У Польщі скликають термінову зустріч Комітету національної безпеки. Фото: twitter.com/visegrad24

У Польщі сталися вибухи на території Грубешовського повіту Люблінського воєводства, в результаті яких загинуло двоє людей.

Таку інформацію офіційно підтвердили на брифінгу після наради силового блоку уряду речник уряду Польщі Пьотр Мюллер і голова Бюро національної безпеки Польщі (BBN) Яцек Сєвєра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда зідзвонився з Байденом і Столтенбергом. Є вірогідність активації статті НАТО

"На території Грубешовського повіту стався вибух, що призвело до смерті двох громадян Польщі. На місці перебувають наші служби, які з'ясовують, що сталося. І займатимуться цим цілу ніч, поки все не буде з'ясовано", - заявив Мюллер.

Він зазначив, що запроваджено процедури, передбачені у зв'язку з цією ситуацією, зокрема підвищено готовність деяких військових частин на території Польщі. А також інших спецслужб на території країни.

Польські ЗМІ та кореспонденти повідомляють, що під час масованого ракетного удару по Україні 15 листопада, ракети впали біля кордону з Польщею.

Водночас кореспондент Radio Zet неофіційно повідомив, що в селі Пшеводув біля кордону з Україною – впали дві російських ракети. Вони влучили у зерносушарку. Повідомляється навіть про загибель двох людей.

У свою чергу польське видання Visegrad 24 опублікувало фото місць, куди імовірно прилетіли ракети Росії. Також вказується, що Військово-повітряні сили Польщі підняли у повітря винищувачі. На саму постраждалу ферму прибули представники армії та прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Польща офіційно підтвердила вибухи та загибель людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути