пʼятниця, 14 травня 2021 18:10

Поліцейські вибачилися перед жінкою за затримання 22 роки тому

Поліцейські вибачилися перед жінкою за затримання 22 роки тому
Перед жителькою Київщини вибачилися за затримання, яке відбулося у 1999 році. Фото: volynonline.com

Ліквідаційна комісія Васильківського міського відділу ГУ МВС в Київській області вибачилася перед жителькою Київщини за затримання, яке відбулося 1999 року.

Відповідне оголошення ліквідаційна комісія опублікувала в газеті "Голос України" напередодні.

"Відповідно до вимог ст. 25 Закону України "Про міліцію", Васильківський міський відділ ГУ МВС в Київській області публічно просить вибачення за дії працівників міліції, які полягали в незаконному затриманні громадянки Погребної Любові Григорівни 19 квітня 1999 року", - ідеться в оголошенні.

Ще 2007 року Європейський суд із прав людини зобов'язав Україну виплатити мешканці Київської області 50-річній Любові Погребній €1,7 тис. за тривале невиконання рішення українського суду в її справі. Погрібна звернулася до Європейського суду з прав людини зі скаргою на порушення її прав, зокрема на незаконні дії міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейський застрелився після ДТП, в якій ніхто не постраждав

Вона та її колишній чоловік заснували декілька громадських організацій, поміж яких "Любава" й "Родина".

15 квітня 1999 року була порушена кримінальна справа щодо колишнього чоловіка Погребної за незаконне привласнення гуманітарної допомоги. Цього самого дня, у рамках цієї кримінальної справи, жінку заарештували, провели обшук в її будинку і гаражах, вилучили деяке майно й документи громадської організації "Любава".

Відповідно до тверджень Погребної, її допитували вночі, працівники правоохоронних органів погрожували, її катували під час допитів і утримання.

20 квітня 1999 року, у зв'язку з психічними розладами й загальним погіршенням стану здоров'я, працівники МВС відвезли жінку до психіатричної лікарні. Наступного дня Погребну звільнили під підписку про невиїзд, однак вона залишилася в лікарні. 30 квітня 1999 року скасували підписку про невиїзд.

Як стверджувала жінка, їй повідомили про це листом тільки 23 червня 2006 року.

23 травня 2000-го голова Київського обласного суду скасував ухвалу від 16 квітня 1999 року й закрив справу у зв'язку з браком доказів адміністративного порушення.

У Харкові повідомили про підозру за приховування злочину капітану поліції. Чоловік вирішив не псувати статистику і не розслідувати напад на місцевого жителя.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські вибачилися перед жінкою за затримання 22 роки тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути