вівторок, 22 жовтня 2024 22:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Покровський та Курхівський напрямки залишаються в епіцентрі особливого інтересу ворога - СтратКом ЗСУ

Покровський та Курхівський напрямки залишаються в епіцентрі особливого інтересу ворога - СтратКом ЗСУ
Російська армія продовжує знищувати міста та села України. Фото: eastnews.ua

Російська армія продовжує наступ на всій лінії фронту.

Найактивнішим ворог був на Курахівському та Покровському напрямках, повідомив СтратКом ЗСУ.

Усього впродовж 22 жовтня відбулося 122 бойових зіткнення. При цьому Росія продовжує знищувати населені пункти України використовуючи КАБи, дрони та артилерію. Сьогодні держава-терорист завдала 70 авіаударів, скинувши при цьому 122 КАБ. Окрім того, російські загарбники задіяли для ударів 718 дронів-камікадзе та здійснили понад 3200 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти просуваються до найбільшої шахти Покровська - чим вона унікальна

На Харківському напрямку російські терористи чотири рази штурмували позиції наших підрозділів в районі Вовчанська та Стариці. Дві ворожі атаки тривають.

На Куп'янському напрямку ворог атакував позиції українських сил оборони 12 разів. Поблизу Піщаного, Петропавлівки, Колісниківки та Лозової підрозділи Сил оборони відбили дев'ять атак. Триває три боєзіткнення.

На Лиманському напрямку за сьогодні російські війська 14 разів атакували українських захисників в районах Греківки, Новомихайлівки, Тернів та Торського. Бої продовжуються поблизу Греківки та в районі Тернів.

На Краматорському напрямку українські воїни відбили спробу загарбників просунутись вперед в напрямку населеного пункту Бондарне.

На Покровському напрямку впродовж цієї доби агресор 40 разів атакував наші позиції в районах населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Лисівка, Селидове. Силами оборони відбито 34 штурмові дії противника, шість боєзіткнень тривають досі.

На Курахівському напрямку загарбник теж досить активний - на цей час доби зафіксовано 35 ворожих атак поблизу Гірника, Новодмитрівки, Гострого, Катеринівки та Антонівки. Наші захисники зупинили 21 з них. Бої тривають у 14 локаціях.

На Времівському напрямку агресор десять разів штурмував передній край нашої оборони в напрямку Богоявленки та Великої Новосілки. Одна атака триває.

На Оріхівському напрямку вороги намагались просунутись на позиції українських військ в районі Роботиного, зазнали невдачі.

На Придніпровському напрямку Сили оборони України зупинили чотири спроби окупантів атакувати наші позиції.

Раніше повідомлялося, що російська армія наступає у напрямку Покровська. Метою РФ, імовірно, є захоплення шахти, де видобувається особливий тип вугілля - коксівне. Втрата Покровської шахти може спричинити для України суттєве зниження виробництва сталі.

Українські сили активно обороняють цей напрямок, оскільки втрата таких ключових об'єктів може серйозно вплинути на економіку та оборонний потенціал країни. Бої в районі Покровська характеризуються високою інтенсивністю, з регулярними артилерійськими обстрілами та спробами прориву російських підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Покровський та Курхівський напрямки залишаються в епіцентрі особливого інтересу ворога - СтратКом ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути