середа, 27 червня 2012 20:30

Поки владу не зацікавить справедливість у суспільстві, насильство в міліції буде продовжуватись - Таран

Поки владу не зацікавить справедливість у суспільстві, насильство в міліції буде продовжуватись - Таран
Сергій Таран розповів про суспільний резонанс у справі убивства міліціонера. Фото: obozrevatel.com

Владу цікавить, щоб міліція була підконтрольна, а не забезпечувала справедливість.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив керівник служби "Соціовимір" Сергій Таран, коментуючи суспільний резонанс навколо справи про вбивство міліціонера Віталієм Запорожцем.

Нагадаємо, що сьогодні суд виніс убивці міліціонера Віталію Запорожцю вирок - 14 років позбавлення волі. Односельчани чоловіка стали на  його захист, та неодноразово повідомляли про знущання з боку правоохоронця. В день убивства міліціонер Симоненко зламав Запорожцю руку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивці міліціонера Віталію Запорожцю дали 14 років

Навіть не зважаючи на те, що для України насильство збоку правоохоронних органів не є новизною, ця справа навряд чи щось змінить, вважає експерт.

"Для того, щоб щось змінилось, треба мати серйозну політичну волю влади і проводити серйозні реформи. А влада зацікавлена в тому, щоб силові органи були підконтрольні. Це можливо лише тоді, коли вони виконують волю влади і залежні від цієї влади, а не чинять так, щоб забезпечувати справедливість у суспільстві", - зазначив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для вбивці міліціонера зібрали 15 тисяч гривень

Говорячи про можливу реакцію суспільства на несправедливий суд, на чому неодноразового наголошували свідки у справі та односельчани засудженого, ця справа навряд чи стане резонансною у всеукраїнському масштабі, говорить Сергій Таран.

"Це не є така справа, яка стане символом відсутності в Україні правосуддя. Але для мешканців регіону вона дасть дуже багато інформації і вражень про те, в якій країні ми живемо. Всеукраїнський масштаб відбувається тоді, коли страждають діти або жінки. Тут зрештою страждає чоловік, який знайшов мужність відповісти силою міліціонеру, проте на всеукраїнський масштаб це не вийде", - підсумував соціолог.

Зараз ви читаєте новину «Поки владу не зацікавить справедливість у суспільстві, насильство в міліції буде продовжуватись - Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути