середа, 29 квітня 2020 17:57

"Поки не скажу, що контактна - ніхто не відійде": як живе зачинене на карантин місто

"Поки не скажу, що контактна - ніхто не відійде": як живе зачинене на карантин місто
Подільськ на Одещині від 27 квітня перейшов на посилений карантин через спалах коронавірусу. По кількості хворих там уже обігнали Одесу. Фото: ТСН

Подільськ на Одещині перейшов на посилений карантин через спалах коронавірусу. Міську лікарню закрили на карантин. Мешканцям заборонили покидати населений пункт. В'їзд до міста дозволений лише за спецперепустками, кажуть у міській раді.

На вулицях міста, попри небезпеку, багато людей, розповіла кореспондентові Gazeta.ua місцева Ольга Паскалова. 2 тижні тому на коронавірус захворів її 59-річний батько.

"Відсотків 90 мешканців нічого не бояться і нехтують правилами карантину. Кажуть, що це змова, аби посадити людей удома. Натовпами стоять біля банків. На голову лізуть в аптеці. От поки не скажу, що контактна - ніхто не відійде. Люди хочуть вийти на роботу, бо скоро з голоду помиратимуть. І вони праві. Ціни і так завжди були високі, а зараз узагалі злетіли. За набір продуктів, який раніше коштував 500 гривень, зараз віддаю 800-900", - розповіла жінка.

Місто, опорна лікарня та медики не були готові до спалаху коронавірусу, додає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарню із хворими на коронавірус закрили на карантин

"2 поверхи в лікарні забиті пацієнтами. Кладуть усіх разом, без розбору, чи підтверджений діагноз, чи ні. Тобто, якщо людина й не мала коронавірусу, то обов'язково матиме. В батька виявили на КТ пневмонію по типу Covid-19, але без тесту та аналізів відправили додому. Сказали парити ноги і ставити гірчичники. На п'ятий день йому стало зовсім погано. Я наполягала на госпіталізації. У відділення не взяли, поки не написав розписку: якщо заразиться в стаціонарі - претензій не матиме. Тест батькові зробили тільки за тиждень. Він виявився позитивний. Але будинок, де живе, ніхто не дезинфікував і контактних із ним людей ніхто не встановлював", - додала жінка.

Нині у Подільску майже сотня людей, у яких виявили коронавірус. Половина з них - це місцеві медики. Вони визнають, що жителі міста легковажно ставилися до карантину. Як результат: масове зараження та смерть сімейного лікаря.

У Каховці Херсонської області з 29 квітня оголосили карантин. Таке рішення ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У місті виявлено 22 лабораторно підтверджених випадки Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «"Поки не скажу, що контактна - ніхто не відійде": як живе зачинене на карантин місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути