пʼятниця, 18 січня 2013 16:22

Податкова полює на киян, які здають квартири. Оштрафували вже більше тисячі людей

Податкова полює на киян, які здають квартири. Оштрафували вже більше тисячі людей
Фото: dom.ria.ua

З тисячі киян вже стягнули понад 5 млн. грн. податків на доходи від здачі в оренду квартир. На нелегалів доносять ЖЕКи та органи самоврядування

У 2012 році в результаті перевірок податківці виявили 1073 киянина, які нелегально здавали в оренду власну житлоплощу. Власникам квартир у загальній складності було додатково нараховано 5 млн. 438 тис. грн. податку на доходи фізосіб, що на 36% більше, ніж у попередньому році. Засоби повністю сплачені до бюджету.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі Державної податкової служби в Києві, Для боротьби з тіньовою орендою нерухомості податківці постійно використовують інформацію, що надходить від органів місцевого самоврядування та ЖЕКів, стежать за оголошеннями у інтернеті.

Станом на 1 січня 2013 офіційно здавали в оренду свою нерухомість понад 36 тис. киян. У 2012 році орендодавці заплатили майже 200 млн. грн. податків на доходи фізосіб, що на 52 млн. грн. більше показника 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Податкова полює на киян, які здають квартири. Оштрафували вже більше тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути