пʼятниця, 28 вересня 2012 09:34

Уряд хоче скасувати низку податкових пільг. ДПС каже, що це не тиск

Уряд хоче скасувати низку податкових пільг. ДПС каже, що це не тиск
Олександр Клименко запевняє, що у відомства немає мети посилити тиск на бізнес. Фото: liga.net

Податкові пільги, надані підприємствам в 2011 році, не допоможуть їм розвиватися до 2015-2021 року, як це замислювалося спочатку.

На останньому засіданні уряду був схвалений законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, розроблений ДПС та Мінфіном, який з 2013 року скасує пільги з податку на прибуток на 2,3 млрд грн, пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "ДПС вийде на прибуток".

Преференцій позбудуться виробники дитячого харчування, авіа- і суднобудування, готелі, аграрне машинобудування, виробники біопалива.

В уряді сумніваються і в необхідності надання ДПС права стягувати без судових рішень податковий борг на суму до 100 мінімальних зарплат (тобто до 110 тис. грн). Глава ДПС Олександр Клименко запевняє, що у відомства немає мети посилити тиск на бізнес: списання коштів з рахунків банків відбуватиметься тільки в разі несплати підприємством зобов'язань, заявлених ним у декларації.

Частина поправок стосуються підакцизної продукції. У ДПС планують встановити шестимісячний строк використання марок акцизного збору старого зразка у разі їх заміни на нові, а також ввести авансову сплату акцизу при їх придбанні.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Паризький автосалон: на стендах виблискували екстравагантна Peugeot та розкішний Cadillac

За словами керівника секретаріату ради підприємців при Кабінеті міністрів Андрія Забловского, в уряді проводилися наради за участю першого віце-прем'єра, на яких з виробниками була досягнута домовленість про встановлення річного терміну використання старих марок (зараз немає обмежень), і виникнення норми про шість місцях - порушення обіцянки.

Питома вага специфічної складової акцизу буде збільшений, адвалорної - зменшений, тому мінімальна акцизне навантаження на безфільтровую продукцію зросте на 35%, з фільтром - на 18%.

Щоб мінімізувати виробництво фальсифікату, буде введена відповідальність на кожному етапі ланцюжка поставок - штраф складе 200% вартості товару, але не менше 20 мінімальних зарплат

Серед іншого, в ДПС мають намір розширити коло платників цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ. Його платитимуть суб'єкти хозяйствовенной діяльності, які закуповують газ для своїх потреб у нерезидентів, і нафтогазовидобувні підприємства по ставці 8% від митної вартості та 16% від вартості газу, використаного в якості палива або сировини.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче скасувати низку податкових пільг. ДПС каже, що це не тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути