вівторок, 27 листопада 2012 05:30

Опозиції комфортно нічого не робити

Розстановка сил між владою та опозицією не має значення, оскільки ні Партія регіонів, ні всі три опозиційні партії, ні тим паче комуністи, не мають конструктивної програми розвитку країни й плану виходу із соціально-економічної кризи, каже політолог Костянтин Матвієнко, 47 років.

— Партія регіонів минулого тижня діяла абсолютно ірраціонально. Понеділок — вето на закон про біометричні паспорти, який запропонувала провладна більшість. Вівторок — Хомутиннік відкликає свій дурнуватий законопроект про 15 процентів податку на валютні операції. Середа — прем'єр-міністр критикує заяву міністра регіонального розвитку та ЖКГ Близнюка про запровадження 300 відсотків пені за несплату комунальних платежів. Отже, представники влади максимально збурюють суспільство та викликають несприйняття самих себе. Навіщо — незрозуміло. Вони розмазують самих себе в очах народу на млинець, а потім скасовують свої ініціативи, демонструючи власне глупство.

Опозиція, тим часом, робить вигляд, що нічого не відбувається. На жоден подразник вона не дає адекватної відповіді. Опозиція пам'ятає одне — свободу Тимошенко та Луценку. Добре, свободу, та які ваші найближчі плани? Ми знаємо, що з 15 грудня на 1,5 місяця зупиняється в Запоріжжі "Автозаз". Це кричуща ознака кризи. Непоодинокі випадки затримки заробітної плати. Розуміємо, що бюджет уже давно тріщить по швах. Чому опозиція цих речей не аналізує, не говорить про їх причини? Влада, насправді, валяється в них під ногами — її треба тільки підібрати. Опозиція ж цього не робить, бо не хоче. Їй комфортно вдавати із себе спаринг-партнера влади і при цьому ні за що не відповідати. Опозиція просто займається лобістськими справами, їздить із тими ж охоронцями на тих самих "мерседесах" по тих же курортах, харчуючись у тих самих ресторанах. Подивіться на представників опозиції — вони в прямому фізичному сенсі зажиріли.

У наступному парламенті наслідки такої бездіяльності й безініціативності, по суті — політичної імпотенції, будуть для країни набагато жорсткішими, ніж вони були до цього. Умови, в яких існуватиме вся країна та Верховна Рада сьомого скликання, зовсім інші, ніж коли починала свою роботу Верховна Рада шостого скликання. Ми, врешті, матимемо обвальну інфляцію, яка не буде визначатися урядом, від чого отримаємо дефіцит товарів і послуг. Продовжуватиметься стагнація освіти та медицини. Матимемо зневагу країни з боку міжнародних організацій і партнерів. Також — погіршення якості життя вже сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції комфортно нічого не робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути