Ексклюзиви
середа, 19 червня 2013 10:47

По справі викрадення столичних монашок заарештували брата екс-нардепа

По справі викрадення столичних монашок заарештували брата екс-нардепа
Фото: www.companion.ua

Печерський районний суд Києва у вівторок заарештував підприємця Сергія Бута, підозрюваного у викраденні 14 червня двох черниць Свято-Покровського жіночого монастиря, пише "Коммерсант" у статті "Грешные дела".

За інформацією джерела видання, Сергій Бут відвіз черниць у приватний будинок у Святошинському районі, де і утримував декілька днів.

"Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання міліції про утримання під вартою на період досудового слідства київського підприємця Сергія Бута, брата депутата Верховної Ради VI скликання Юрія Бута. Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ст. 15 і ч. 2. ст. 115 Кримінального кодексу ("замах на умисне вбивство двох або більше осіб"). За версією слідства, 14 червня він силою вивіз із території Києво-Печерської лаври двох черниць Свято-Покровського жіночого монастиря - 52-річну настоятельку Каллісфенію (Тетяна Шамайло) і 31-річну послушницю Катерину Науменко", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брата екс-депутата підозрюють у викраденні двох черниць

За даними міліції, 14 червня близько 22.00 черниці відправилися у Лавру на зустріч з секретарем предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) митрополита Володимира, архієпископом Олександром (Драбінком). Як повідомило "Ъ" інформоване джерело, до архієпископа напередодні звернувся давній знайомий Сергій Бут, котрий попросив допомогти з поверненням великої суми грошей, яку йому нібито був винен Свято-Покровський монастир. Настоятелька запевнила архієпископа, що жодних фінансових відносин із паном Бутом не мала. Проте така відповідь не задовольнила підприємця, що був присутнім на зустрічі, який після її закінчення зажадав, щоб черниці сіли в його автомобіль.

"Він їх не бив, але настійно зажадав, щоб вони сіли в машину, після чого вивіз із території монастиря", - розповів "Ъ" співрозмовник у міліції.

У УПЦ МП інцидент коментують украй обережно. "Ми не міліція, щоб розбиратися в тому, що сталося. Дивно, що люди зникають, а потім несподівано самі з'являються. Не хочу щось затверджувати, але усе це цілком може бути провокацією проти церкви напередодні 1025-річчя Хрещення Русі", - заявив прес-секретар голови УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко.

Як повідомлялося, 15 червня до міліції надійшла заява зі Свято-Покровського монастиря про зникнення двох черниць, які поїхали до Києво-Печерської лаври і не повернулися.

Зараз ви читаєте новину «По справі викрадення столичних монашок заарештували брата екс-нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути