середа, 29 травня 2013 10:23

На Донеччині психічно хвора викрала дитину

На Донеччині психічно хвора викрала дитину
Фото: thetimesnews.ru

До чергової частини Маріупольського міськуправління звернулася жінка, яка повідомила, що у неї зникла 4-місячна дитина. Заявниця розповіла про те, що до неї в гості приїхала знайома дівчина, попросила дозволу погуляти з малям на вулиці, взяла дитину у літній колясці та пішла. Через годину гостя не повернулася, тоді батьки вирішили самостійно організувати пошуки. Коли зрозуміли, що не зможуть впоратися без правоохоронців, звернулися по допомогу.

Щойно міліціонери почали збір інформації, одразу зрозуміли - мають справу зі "старою" знайомою. Це 23-річна дівчина, яка страждає розладами психіки, представляється різними іменами та займається жебрацтвом. Саме з цією метою вона і забрала новонародженого. Два місяці тому вона вже взяла 4-річного сина рідної сестри. Викрадачка використовувала дитину, аби викликати у населення жалість і таким чином назбирати грошей на харчування. В результаті залишила хлопчика в чужій сім'ї пенсіонерів. Малюк потрапив до лікарні, а потім - до дитячого будинку. Тоді правоохоронцям знадобилося два тижні, аби встановити місцезнаходження фігурантки і розібратися в ситуації. Тепер знову ці ж обставини, але вже з чужою дитиною.

"Дівчина постійно змінює колір волосся, щоб її не знайшли, - розповів начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Іллічівського РВ Маріупольського МУ Олександр Ліпинський. - Варто сказати, що вона переховувалася від співробітників міліції ще в перший раз, коли шукали її з 4-річним хлопчиком. Тобто, це говорить про те, що вона розуміє, що несе відповідальність за свої вчинки. Всю ніч ми шукали дитину. Цей малюк віком 4 місяця, якого потрібно годувати кожні 3-4 години, не можна було допустити, щоб дитина постраждала".

Дівчину з дитиною побачив наряд правоохоронців під час реалізації оперативних заходів. Вона встигла зробити пішу прогулянку з одного району в інший.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене щодо малолітнього), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, повідомила прес-служба Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині психічно хвора викрала дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути