Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2013 09:10

Біля Лаври викрали двох черниць. Подейкують, що жінок катували і вимагали гроші

Біля Лаври викрали двох черниць. Подейкують, що жінок катували і вимагали гроші
Фото: all.kharkov.ua

Три дні в Києві шукали зниклих черниць Покровського жіночого монастиря. Ігуменя Каллісфенія і її келейниця Катерина в п'ятницю, 14 червня, пізно ввечері нібито на запрошення секретаря митрополита Олександра Драбинка вирушили до Лаври. І назад не повернулися.

Черниці Покровського монастиря забили на сполох в суботу вранці. Заради порятунку сестер спеціально привезли в монастир ікону з Почаївської лаври та молилися день і ніч. У понеділок, 17 червня, під вечір жінки повернулися-таки, пишуть Вести.

"Матінка і келейниця в сім вечора були в монастирі. З ними все добре. Правда, матінка втомилася і поки не може говорити з журналістами", - розповіли в монастирі. А родичка настоятельки повідомила, що матінка плаче і трясеться. Що сталося з ними, не говорять. З'явилася інформація, що черниць тримали в підвалі десь за містом, били і вимагали гроші. А потім вивезли на путівець і кинули. Вони пішки дійшли до Києва і сіли на метро в Святошині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі охоронці викрали і катували людину

Джерела в правоохоронних органах розповіли, що зникнення черниць пов'язують зі справою якоїсь аферистки Світлани П., яка обіцяла багатим людям дорогі авто ("Лексуси") з 30-відсотковою знижкою. Гроші вона брала, але авто так і не поставляла. Таким чином Світлана зібрала 160 млн грн. Можливо, втершись в довіру до черниць, аферистка з їх допомогою знайомилася з потенційними клієнтами, серед яких були і депутати, і високі чиновники.

Того вечора черниць запросили в Лавру, але, за чутками, на порозі корпусу їх чекав один з ошуканих покупців. Кажуть, що навіть є відео, на якому видно, як жінок після зустрічі в Лаврі, запихають у машини. За словами черниць з Покровського монастиря, на другий день на території Лаври знайшли викинуті сімки мобілок цих двох жінок. У неділю та понеділок в Лаврі працювали слідчі міліції, прокуратури та СБУ. У митрополії брали відбитки пальців, опитували свідків. А секретар митрополита Олександр Драбинко, за словами співробітників Лаври, нібито два дні провів у міліції. Журналістам вдалося додзвонитися йому, але розповідати що-небудь він не захотів: "Йде слідство, і я нічого говорити не можу". З чуток, він - теж постраждалий: віддав гроші і не отримав машину. І нібито проходить свідком у справі. У прес-службі столичної міліції офіційних коментарів не дають.

Зараз справою Світлани П. займається МВС. "Підозрювана знаходиться під заставою, але вона зникла, і зараз її розшукують", - підтвердили в прес-службі МВС. Вже є 10 заяв від потерпілих. Подробиць справи і про зв'язок втікачки з монастирем там не розповідають. Також, за словами джерела в правоохоронних органах, 17 червня був вже затриманий передбачуваний викрадач черниць Сергій Б, правда, пізніше стало відомо, що підозрюваного відпустили.

Зараз ви читаєте новину «Біля Лаври викрали двох черниць. Подейкують, що жінок катували і вимагали гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути