четвер, 18 листопада 2021 17:41

Планували замах на одного з міністрів
3

На міністра аграрної політики   та продовольства Романа Лещенка  готували замах
Фото: facebook.com/RM.Leshchenko
Замовників затримали. Їх звинувачують за чотирма статтями
Замовники - громадянка України та громадянин США. МВС вийшло на них у іншій справі про замовлення вбивства людини, яка працювала на американця збирачем боргів у 2018 році

Поліція попередила замах на міністра аграрної політики та продовольства України 32-річного Романа Лещенка.

Про це під час брифінгу сьогодні, 18 листопада, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Gazeta.ua.

"Затримали групу осіб, які планували замах на одного з міністрів", - каже Монастирський.

Замовників було двоє. Одна з них - громадянка України. Її вивели на підставного кілера. Це все було зафіксовано. Виявилося, що є ще один замовник - громадянин США. Останній мав до міністра майнові претензії. Той із 2018-го року начебто винен $150 тис. Спочатку "вибити" цей борг мав колектор. Але це йому не вдалося. Тому громадянин США вирішив прибрати боржника. МВС вийшло на них у іншій справі про замовлення вбивства людини, яка працювала на американця збирачем боргів 2018 року.

"За даними слідства, замовником і організатором цих злочинів виявився громадянин Сполучених Штатів Америки, який для вирішення спірних питань у бізнесі, залучивши довірену особу, підшукав виконавця", - додав Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скороход впевнена, що нардепа Полякова вбили

Було імітовано викрадення першої жертви. Її вивезли в будинок під Київ. Замовники приїхали туди пересвідчитися у виконанні замовлення.

"Кілер" начебто убив жертву пострілом у голову. А потім закопав. Відповідне відео надіслав замовнику.

Пізніше надійшло ще одне замовлення - на Лещенка. Його мали викрасти й "вибити" борг. Напередодні замовник зустрічався з кілером і дав $20 тис. завдатку за замах на нього. Сам Лещенко дізнався про замах на себе за пів години до початку брифінгу, розповів.

"З 2020 року я знаходжуся під охороною. По відношенню до мене було багато різних погроз, в тому числі щодо членів родини. Для мене є шоком, що ситуація 2018 року, яка носить виключно цивільно-правовий характер, у таке перейшла. Шахрайські дії громадянина США були вчинені не лише щодо мене, а й щодо інших осіб. Були виграні всі суди. Тому маніпуляції та шантаж, які надходили постійно, я на них не реагував. Оскільки є правова площина для вирішення цих питань. Я публічно дав інтерв'ю у січні 2018 року, що свою честь, гідність і ділову репутацію, захищаю в правовій площині. Ця ситуація для мене шокуюча", - розповів Лещенко.

Від жовтня 2019-го до 10 червня 2020 року Роман Лещенко був уповноваженим президента із земельних питань. 10 червня 2020 року призначений головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Від грудня 2020-го очолює Мінагрополітики.

Замовників затримали. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчі відкрили провадження за чотирма статтями.

Уранці 22 вересня на дорозі між селами Лісники й Ходосівка в Обухівському районі Київської області обстріляли автомобіль першого радника президента Сергія Шефіра.

Він саме їхав на роботу. Засідка чекала в лісі. За попередніми даними, стріляли з автоматичної зброї калібру 7,62 мм.

Шефір не постраждав. Водієві дісталося три кулі. Поранений зміг вивезти авто з-під вогню.

Розглядають три основні версії злочину: у зв'язку з державною діяльністю потерпілого, з метою тиску на вище керівництво держави й для дестабілізації політичної ситуації в країні. Також розглядають версію за участі спецслужб іноземних держав.

Зараз ви читаєте новину «Планували замах на одного з міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути