пʼятниця, 21 червня 2013 16:15

Півтонну корову витягали з каналізації на Вінниччині

Півтонну корову витягали з каналізації на Вінниччині

У 40-річного Сергія Кривіцького з села Громадське Літинського району Вінниччини корова впала у 5-метровий каналізаційний колодязь. Це сталося зранку 20 червня, коли пастухи виганяли корову на пасовище біля закинутих очисних споруд.

"В нас за селом знаходяться недобудовані очисні споруди. Ми туди ніколи не гонимо череду. А це пастухи надумали випасти корів, бо там хороша паша. Такого ніколи не траплялося раніше. Хіба що на штучних ставках, в трясовині якогось разу застрягла корова, то власники мусили теж здати на м'ясо", - каже місцева Галина Моргун.

На місце події одразу прибули районні рятувальники. Разом з місцевими селянами почали визволяти 500-кілограмову тварину із пастки за допомогою трактора МТЗ-80 і навісного обладнання.

"Корову обв'язали мотузками і таким чином її витягли. Тоді з'ясували, що у корови — переломи. Тварина не могла стати на ноги", — каже Віталій Семенюк з прес-служби обласного управління МНС.

Власнику довелося здати корову на м'ясокомбінат. Того дня череду випасав Олександр Мазуркевич. Він гнав на поле 120 корів. У селі це єдина череда.

"Корів дуже багато, тому доводиться наймати людей. Тим більше, що в нашому селі корову виганяють о п'ятій ранку. За день пастухам треба платити по сто гривень", — додає жінка.

Каналізаційні колодязі колись були закриті люками. Їх покрали. За словами сільського голови колодязі засипають землею.

Зараз ви читаєте новину «Півтонну корову витягали з каналізації на Вінниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути