Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2012 15:06

На Черкащині пес Циган всю ніч просидів у колодязі

На Черкащині пес Циган всю ніч просидів у колодязі
Всю ніч пес простояв на задніх лапах. Фото: obozrevatel.com

19 червня близько шостої ранку мешканець села Безпальче Драбівського району на Черкащині подзвонив до еменесників, що його  вівчарка Циган впав у криницю.

"Він упав ще вчора пізно ввечері. Десь у пів одинадцятого я вийшла у веранду, чую щось у криниці шарудить і попискує. Я туди, аж у воді наш Циган. Це ж мабуть гнався за котом, бо їх ненавидить. І мабуть, той утік, а Циган впав у колодязь.  Чоловік упустив насос і викачав воду. Її небагато, бо засуха. А потім з сусідом вкинули драбину. Думали вилізе. Але він сковзувався, бо важить десь 60 кг. Через деякий час вода знову набралася. То чоловік десь о другій ночі подзвонив еменесникам. А вони сказали, що приїдуть, як світатиме. Циган всю ніч простояв задніми лапами на перетинці драбини, а передніми вперся в бетонне кільце колодязя. До ранку ми ще раз воду викачували", - розказує господиня, відмовляється називатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відбулася виставка безпородних собак

У Безпальче для порятунку собаки начальник районної пожежної частини Віталій Демиденко поїхав з двома пожежниками власною "нивою". Відстань від Драбова до села становить близько 20 км.

"Ми не могли поїхати службовою з цистерною, щоб не залишати частину без чергової машини. Доїхали швидко. Глибина колодязя сягала семи метрів. Я спустився до собаки. Він на мене трохи гарчав, довелося скинути камуфляжну куртку й накинути на пса. Обгорнувши його морду й лапи, я об'язав його мотузкою. Тварина тремтіла. Так нас разом витягли на поверхню, - розповідає пожежник, 30-річний Руслан Царенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський зоопарк нібито збираються розширити

Собака не постраждав.

"Хлопці молодці, витягли його за п'ять хвилин. Мій чоловік сам цього зробити не міг, бо після інсульту рука й нога не діють. Так ще й за собаку перехвилювався. А Циган наче нічого й не було, лежить біля порогу. Але я до нього не балакаю. Він мене так розсердив, додав нам стільки роботи. Тепер ще й криницю треба буде почистити", - каже жінка.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині пес Циган всю ніч просидів у колодязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути