середа, 13 червня 2012 17:18

У Харкові відкрили притулок для безпритульних тварин

У Харкові відкрили притулок для безпритульних тварин
Зоозахисникам обіцяли відкрити питомник до Євро-2012. Фото: gazeta.ua

У Харкові 13 червня відкрили Центр утримання безпритульних тварин, який будували два роки. Його територія займає 1,7 га. Будівництво центру обійшлося в 15 млн грн.

Як повідомила Gazeta.ua директор КП "Центр поводження з тваринами" Юлія Шаповалова, "подібного комплексу немає ні в Росії, ні в інших країнах СНД. При його організації переймали досвід англійців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримав чотири з половиною роки за вбивство собак

"У головному корпусі центру розміщуються ветеринарна клініка з двома відділеннями і стаціонаром для безпритульних тварин і тварин харків'ян, приміщення для обслуговуючого і адміністративного персоналу, притулок для кішок на 50 місць, службові та підсобні приміщення", - розповіла Шаповалова.

Притулок для бездомних собак складається з круглого павільйону на 100 місць та майданчика для вигулу та дресирування. Круглий павільйон з вольєрами призначений для утримання перспективних собак, які пройшли карантин і можуть бути передані охочим узяти собі домашнього вихованця. Карантиний майданчик розрахований на 500 собак. Штат центру складає 35 співробітників, з них 7 ветеринарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отрутою для бездомних собак труяться діти

"За два роки через центр можна буде пропустити 18 тисяч собак", - розраховує директор КП "Центр поводження з тваринами".

Відкриття закладу не випадково співпало з проведенням у Харкові матчів чемпіонату Європи з футболу. За кілька днів до відкриття Центру утримання бездомних тварин у Харкові біля фан-зони пройшла акція, де зоозахисні організації звинуватили владу, що вона під час підготовки до Євро-2012 знищила 20 тисяч собак. Тоді зоозахисники навіть закликали харків'ян здавати квитки на футбол в знак протесту проти вбивства тварин.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові відкрили притулок для безпритульних тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути