неділя, 31 липня 2022 14:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Після ударів ЗСУ росіяни відходять з двох селищ у Запорізькій області

Після ударів ЗСУ росіяни відходять з двох селищ у Запорізькій області
Російські загарбники відводять особовий склад з території селищ Верхній Токмак і Чернігівка на Запоріжжі. Фото: t.me/DIUkraine

Російські загарбники відводять особовий склад з території селищ Верхній Токмак і Чернігівка Запорізької області. У ніч на 29 липня Збройні сили України вдарили по позиціях окупантів.

Після цього росіяни відвели особовий склад і техніку на інші позиції. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони в Telegram 31 липня.

"Близько 40 поранених доправили в госпіталь міста Пологи. З Чернігівки підрозділи вивели практично в повному складі. Зараз поблизу населеного пункту залишаються кілька блокпостів і не більш як 100 військових. Решта окупантів разом з технікою розподілили по містах Токмак і Бердянськ", – зазначили в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищили майже 100 загарбників: ЗСУ відбили атаку в Запорізькій області

Під час виходу з населених пунктів окупанти намагаються створити враження про планову ротацію, додали в розвідці.

"Насправді ж окупанти мають намір повністю залишити селище й розпочали мінування під'їзних доріг", – пояснили в ГУР.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

На тимчасово захоплених територіях окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. Окрім того, колаборанти активно готуються до псевдореферендуму.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Зараз ви читаєте новину «Після ударів ЗСУ росіяни відходять з двох селищ у Запорізькій області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути