четвер, 01 вересня 2011 13:12

Після розливу брому в Челябінську до лікарів звернулися близько сотні людей

Після розливу брому в Челябінську до лікарів звернулися близько сотні людей

У швидкій допомозі Челябінська, де стався великий розлив брому, станом на 13:30 місцевого часу (10:30 за Києвом) зафіксовано близько сотні звернень. Госпіталізація потрібна восьми пацієнтам. У них підозрюють отруєння, яке може мати і харчову природу. Решта, хто дзвонив в швидку допомогу, лише просили консультацію, говориться в повідомленні міської адміністрації.

У мерії Челябінська просять ЗМІ не нагнітати паніку у зв'язку з розливом брому і не перебільшувати масштаби події. У повідомленні наголошується, що багато тих, хто з звернувся до швидкої допомоги, є астматиками або алергікам.

Витік 50 літрів брому стався з вагона на залізничній станції Челябінськ-Головна 1 вересня рано вранці. По центру міста поширився неприємний запах. Місцеве управління МНС порадило не залишати по можливості приміщення. У той же час там підкреслили, що хоча пари брому і можуть викликати подразнення слизової оболонки, але не становлять небезпеки для життя.

Склад, в якому знаходилися пошкоджені ємності з бромом відігнали з Челябінська до передмістя. Міськадміністрація пообіцяла, що після шести годин вечора управління Росспоживнагляду повідомить про концентрацію брому в Ленінському районі Челябінська та місті Копейську. У повідомленні підкреслюється, що неприємний запах в районах поряд з місцем події вже майже не відчувається і загрози для життя і здоров'я городян немає.

Оперативні служби продовжують з'ясовувати причини події. Уряд Челябінської області наводить дані Міністерства з радіаційної та екологічної безпеки регіону, згідно з якими, пошкодження ємностей з бромом могло статися при зчепленні вагонів. При цьому масштаб витоку цим відомством оцінюється в 24 літра.

Уряд регіону також повідомляє з посиланням на обласне МНС, що "всі вагони залиті водою, відсутні ознаки попадання брому в грунт, також не спостерігається випарів". Після перевантаження непошкоджених ємностей вантаж буде відправлений до місця призначення, "минаючи населені пункти Челябінської області".

Зараз ви читаєте новину «Після розливу брому в Челябінську до лікарів звернулися близько сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути