понеділок, 29 серпня 2011 14:36

На одному з турецьких курортів сталося масове отруєння туристів

На одному з турецьких курортів сталося масове отруєння туристів

На курорті в Аланії в минулі вихідні сталося масове отруєння росіян. Як повідомила у понеділок виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії (АТОР) Майя Ломідзе, багато постояльці п'ятизіркового готелю Lara Park, що приїхали з Росії, відчули себе погано.

Люди скаржилися на блювоту, пронос і високу температуру. Десять росіян потрапили в госпіталь Аланії. За словами Ломідзе, представники готелю повністю заперечують свою провину, стверджуючи, що відпочивальники могли заразитися за межами готелю.

З понеділка санітарні служби Аланії приступили до перевірки Lara Park. Компанія Tez Tour призупинила продаж путівок в цей готель у зв'язку з масовим отруєнням російських туристів, повідомила в понеділок піар-директор компанії Марина Макаркова.

За даними Макарковой, поки лабораторні проби їжі та води в Lara Park жодних відхилень не показали. Як зазначила представник компанії Tez Tour, причину отруєння не виявлено, очікуються додаткові результати досліджень.

"Але ми вирішили в цих умовах призупинити продаж турів в цей готель", - зазначила Макаркова, підкресливши, що це один з найпопулярніших готелів на курорті Аланья.

"Готель користується попитом, у нього велика зелена доглянута територія, і сюди їде досить багато росіян. Саме тому ми вирішили утриматися від продажу турів, поки не буде встановлена ??остаточна причина інфекції", - пояснила Макаркова.

Нагадаємо, вибух на міському пляжі міста Кемер прогримів напередодні близько 10:10 ранку за місцевим часом. За даними місцевих ЗМІ, всього постраждали 10 туристів, у тому числі троє росіян - 20-річний Іван саке, 20-річна Анастасія Іванова і 34-річний Євген Генералів. У числі постраждалих - громадяни Швеції, Німеччини, Румунії, Норвегії та Азербайджану.

За попередньою версією слідства, здетонувала шумова граната. Постраждалі отримали легкі травми від розлетілися в результаті вибуху гальки - в основному садна і забиті місця.

Зараз ви читаєте новину «На одному з турецьких курортів сталося масове отруєння туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути