пʼятниця, 26 серпня 2011 13:39

На Вінниччині трирічна дівчинка отруїлась "Клофеліном"

На Вінниччині трирічна дівчинка отруїлась "Клофеліном"

25 серпня до реанімаційного відділення Тульчинської райлікарні на Вінниччині доставили трирічну місцеву Олесю Соковську. Лікарі діагностували гостре медикаментозне отруєння препаратом "Клофелін", - повідомляє МНС Вінниччини.

"Сім'я мешкала на вулиці Коцюбинського. Дівчинка знайшла медикаменти, встигла проковтнути чотири таблетки. Батьки практично одразу помітили це. Малечі за хвилини стало погано. Її повезли до лікарні. Наразі, стан дитини важкий", - кажуть в прес-центрі обласних рятувальників.

Таблетки "Клофелін" приймала бабуся постраждалої, та також живе з родиною.

"Клофелін" приймають в основному пенсіонери. Бо він дешевий, за 50 таблеток коштує до трьох гривень. Правда його видають лише по "оранжевому" рецепту. Препарат сурової звітності. Діє швидко, збиває підвищений тиск. Але, дуже шкідливий. Викликає інсульти та інфаркти. Дозування дорослим по 1-2 таблетки два-три рази в день. Для дитини, ковтнути одразу чотири — коняча доза. Можна лише сподіватися, що все минеться. І якщо дитині швидко промили шлунок, вивели ліки з організму, додає оптимізму", - сказав фармацевт з Вінниці Геннадій Васильківський.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині трирічна дівчинка отруїлась "Клофеліном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути