понеділок, 27 серпня 2012 09:54

Підозрюваного у замаху на Путіна вивезли в Росію на спецлітаку

Підозрюваного у замаху на Путіна вивезли в Росію на спецлітаку
Екстрадиція пройшла без ексцесів. Фото: topnews.in

Ілля Пьянзін - один з підозрюваних у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна - був доставлений в минулу суботу з України у Москву спецлітаком, екстрадиція пройшла без ексцесів, повідомило джерело в російських спецслужбах.

"Екстрадиція пройшла без ексцесів, І.Пьянзін був доставлений до Москви спецбортом, всі процедури щодо екстрадиції здійснювала Федеральна служба виконання покарань (ФСВП)", - розповів співрозмовник агентства.

"Документи на екстрадицію Пьянзіна були оформлені відповідно до доручення Генеральної прокуратури РФ, яка направила запит про екстрадицію підозрюваного в підготовці до замаху на В.Путіна українським колегам", - повідомило джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна категорично відмовилась надавати притулок підозрюваному у замаху на Путіна

Кримінальну справу стосовно І.Пьянзіна передано у провадження слідчого управління ФСБ. В даний час І.Пьянзін поміщений у слідчий ізолятор "Лефортово", що знаходиться у веденні ФСВП РФ.

У минулу суботу програма "Время" Першого каналу повідомила, найближчим часом з І. Пьянзіним почнуть працювати слідчі ФСБ.

"Іллю Пьянзіна українські служби привезли в аеропорт Одеси зі слідчого ізолятора, де він перебував з січня цього року. Тоді він був затриманий прямо у лікарні, куди потрапив з численними опіками після вибуху в одеській квартирі. Служба безпеки України вже на першому допиті з'ясувала, що Пьянзін разом з загиблим під час вибуху Русланом Мадаєвим і Адамом Осмаевим, який сховався після пожежі, готували замах на Володимира Путіна", - йдеться в сюжеті.

У ньому підкреслюється, що І.Пьянзін намагається відмовитись від своїх попередніх свідчень, даних в Одесі українським слідчим.

"Він, як і інший учасник банди, Адам Осмаєв, той самий, що повинен був навчити терористів вибуховій справі і потім переправити їх до російської столиці для організації терактів, говорить про нібито тиск, який на нього чинять", - інформує програма "Время".

У минулий четвер стало відомо, що Апеляційний суд Одеської області вирішив визнати законною постанову Генеральної прокуратури України про екстрадицію до РФ другого підозрюваного у справі про підготовку замаху на В.Путіна І.Пьянзіна, громадянина Казахстану.

Як сказали в суді, таке рішення суд ухвалив 20 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд з прав людини рекомендує Україні не видавати Росії Осмаєва

"Суд ухвалив рішення відмовити адвокату Пьянзіна в задоволенні його скарги на рішення Генпрокуратури про видачу Пьянзіна РФ для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння особливо тяжких злочинів на території даної країни. Таким чином, апеляційний суд підтвердив рішення Малиновського суду Одеси, який визнав законним рішення Генпрокуратури України екстрадувати Пьянзіна в РФ ", - сказали в суді.

4 лютого в Одесі в ході спеціальної операції було затримано ймовірні злочинці, які перебували в міжнародному розшуку. Ці особи підозрюються у скоєнні вибуху в Одесі 4 січня 2012 року.

Генпрокуратура України направила кримінальну справу, порушену раніше органами МВС за ст. 263 КК України ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"), для розслідування в слідчий відділ УСБУ Одеської області. Отримав при інциденті травми громадянин Казахстану І.Пьянзін був затриманий і почав активно співпрацювати зі слідством, повідомивши, що лідером їх групи був А.Осмаев, якого невдовзі затримали.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваного у замаху на Путіна вивезли в Росію на спецлітаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути