середа, 22 серпня 2012 08:46

Україна категорично відмовилась надавати притулок підозрюваному у замаху на Путіна

Україна категорично відмовилась надавати притулок підозрюваному у замаху на Путіна
Осмаєв буде просити статус політичного біженця в Грузії чи Фінляндії. Фото: odessa.comments.ua

Україна відмовилася надати притулок підозрюваному в організації замаху на президента РФ Володимира Путіна Адаму Осмаєву. Про це повідомила цивільна дружина Осмаєва Аміна Окуєва.

За її словами, Осмаєв справді попросив притулок в Україні, однак Державна міграційна служба відмовилася навіть прийняти до розгляду цю справу.

"Хоча причини, які вказувалися в документах, більш ніж вагомі", - зазначила вона.

Це рішення, за словами Окуєвої, було оскаржене в Апеляційному суді, який найближчим часом повинен розглянути це питання.

За словами цивільної дружини фігуранта скандальної справи, паралельно Осмаєв буде просити статус політичного біженця в Грузії чи Фінляндії.

"Ми вже передали документи грузинським чиновникам і просимо надати саме політичний притулок. Документи зараз перебувають на розгляді грузинською стороною", - розповіла Окуєва.

Водночас, вона не виключила, що якщо Грузія відповість відмовою, то прохання про статус біженця буде спрямоване фінській владі.

Раніше в представництві Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні розповіли, що Осмаєв попросив притулку в Україні. Україна за рекомендацією Європейського суду з прав людини призупинила процедуру екстрадиції Осмаєва, який підозрюється в організації замаху на чинного президента РФ Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Україна категорично відмовилась надавати притулок підозрюваному у замаху на Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути