Ексклюзиви
понеділок, 30 липня 2018 09:01

"Підозрюваних поки що немає" - замовне вбивство українського добровольця не розкрите

"Підозрюваних поки що немає" - замовне вбивство українського добровольця не розкрите
Невідомі обстріляли автомобіль, в якому їхали Аміна Окуєва та Адам Осмаєв. Він отримав вогнестрільне поранення та відкритий перелом правої ноги. Його прооперували. В Аміну влучили шість куль. Вона загинула. Фото - МЕТА Новости

Минає 10 місяців із дня вбивства лікаря, громадської активістки та військовослужбовця чеченського походження Аміни Окуєвої. Її автомобіль був обстріляний на залізничному переїзді. Чоловік Аміни, Адам Осмаєв, також отримав поранення, але залишився живий.

Поліція кваліфікувала цей злочин як замовне вбивство. Поки що ні МВС України, ні прокуратура Київської області, яка тримає розслідування на особистому контролі, про перебіг розслідування не відзвітували. Підозрюваних не встановили.

"Підозрюваних поки немає", - сказали у поліції Київщини, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура не підтвердила російський слід у замаху на Осмаєва та Окуєву

У той же час доброволець Адам Осмаєв сподівається, що нинішні зволікання у справі про вбивство є тимчасовими. Він вважає, що розслідування є складним процесом і поспішати в такому випадку не можна.

"Я, звичайно, хотів би, щоб все було швидко розслідувано. Але я не прихильник поспіху. Я просто розумію, що це досить складний процес. Україна перебцває в стані війни, розхитані всі правоохоронні структури. Будемо сподіватися, що вони будуть краще працювати", - сказав він у коментарі Кавказ.Реаліі.

30 жовтня близько 20:00 у селищі Глеваха Васильківського району на Київщині невідомі з кущів обстріляли автомобіль, в якому їхали 34-річна Аміна Окуєва та Адам Осмаєв, 36 років. Вона була добровольцем батальйону "Київ 2". Прямували до будинку, який зводили. За кермом був Адам. Він отримав вогнестрільне поранення та відкритий перелом правої ноги. Його прооперували. В Аміну влучили шість куль. Вона загинула. По машині випустили понад 15 куль. Частина потрапила у двигун, інші зрешетили салон, найбільше - зі стророни пасажира, де сиділа Аміна. Кілерів було двоє.

Зараз ви читаєте новину «"Підозрюваних поки що немає" - замовне вбивство українського добровольця не розкрите». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути