четвер, 07 червня 2018 10:21

Прокуратура не підтвердила російський слід у замаху на Осмаєва і Окуєву

Прокуратура не підтвердила російський слід у замаху на Осмаєва і Окуєву
Кілер напав на Адама Осмаєва і Аміну Окуєву влітку 2017 року через "особисту неприязнь". Фото nv.ua

Прокуратура України назвала мотивом першого замаху на Адама Осмаєва і Аміну Окуєву влітку 2017 року "особисту неприязнь".

На суді щодо Артура Крінарі (він же Денісултанов, він же Дакар, він же Курмакаєв, він же Відро, він же Вернер) підозрюваного в замаху на добровольців Адама Осмаєва і його дружину Аміну Окуєву, що відбувся в червні 2017 року, зачитали обвинувальний акт. Хоча незабаром після замаху міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що поліція встановила зв'язок між нападом і російськими лідерами, в документі, який зачитано в суді 5 червня, про "російський слід" замаху нічого не було сказано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві розстріляли Адама Осмаєва.

"На сьогоднішній день, згідно з обвинувальним актом, ми вважаємо, що це особиста неприязнь Крінарі. Будучи обізнаним про публічну, громадську, патріотичну діяльність Осмаєва і Окуєвої, які активно виступали проти політики керівництва Російської Федерації і Чеченської Республіки, брали активну участь в проведенні антитерористичної операції із врегулювання конфлікту на території Донецької та Луганської областей, маючи неприязне вороже ставлення до останніх, вирішив здійснити їхнє вбивство, для чого розробив детальний план злочину", - розповів Дмитро Величко, заступник начальника відділу прокуратури міста Києва, повідомляє "Настоящее время".

Самі Осмаєв і Окуєва говорили, що замовником замаху на них "є глава Чеченської Республіки Кадиров, але що це не його особисте рішення, воно узгоджене з Кремлем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів про розслідування резонансних вбивств.

Перший напад на добровольців Аміну Окуєву і Адама Осмаєва стався 1 червня 2017 року у Києві на Подолі. За версією слідства, нападник назвався французьким журналістом газети Le Mond Алексом Вернером і запросив подружжя на зустріч. У машині він вистрілив у Адама – тоді Аміна вистрелила у відповідь.
Поранених Осмаєва та нападника відправили до лікарні.
Пізніше з'ясувалось, що людина, яка намагалася застрелити Осмаєва, є кілером на ім'я Артур Денісултанов-Курмакаєв.
Другий напад на подружжя добровольців було скоєно ввечері 30 жовтня 2017 року: біля залізничного переїзду біля селища Глеваха Київської області невідомі обстріляли з кущів їхній автомобіль, Аміна Окуєва загинула.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура не підтвердила російський слід у замаху на Осмаєва і Окуєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути