середа, 17 січня 2018 18:11

Підозрюваний у замаху на Осмаєва заговорив у СІЗО

Підозрюваний у замаху на Осмаєва заговорив у СІЗО
Кілер Артур Денісултанов вважає можливим обміняти себе на українців, заарештованих в Росії. Фото - Social Media

Артур Денісултанов, обвинувачений в замаху на екс-командира чеченського добровольчого батальйону Адама Осмаєва, пропонує угоду.

Він вважає можливим свій обмін на кого-небудь із заарештованих в Росії українців. Про це він розповів у коментарі, переданому "Кавказ.Реаліі" зі слідчого ізолятора.

"Обмін вигідний всім, зокрема і слідству", - сказав він.

Денісултанов стверджує, що у слідства немає доказів його провини в замаху на Осмаєва. Він наполягає на своїй непричетності до цього злочину. За версією Денісултанова, пістолет "Глок", з якого, як стверджує слідство, він стріляв в Осмаєва, йому не належить.

Вважає себе жертвою Осмаєва і його нині покійної дружини Аміни Окуєвої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваний у замаху на Окуєву та Осмаєва не визнає провину

"Я спочатку представився їм французьким журналістом, який збирає матеріали для книги про чеченську еміграцію. Після того, як я отримав потрібну інформацію, на четвертій зустрічі сказав Адаму по-чеченськи, що хочу поговорити з ним ще про одну справу. Окуєва тоді закричала: "Вбий його". Була боротьба за пістолет Глок, який належить Осмаєву. Він мені його показував у своїй машині. Окуєва сама вистрілила в мене. Ту першу кулю лікарі не змогли вийняти, вона у мене застрягла в шиї, близько від великих артерій", - зазначив Денісултанов.

1 червня 2017 року Аміна Окуєва разом із чоловіком, командиром добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва 36-річним Адамом Осмаєвим, приїхала на інтерв'ю до журналіста французького видання "Ле Монд" Алекса Вернера. Зустрітися домовилися на вул. Кирилівській в Подільському районі столиці. Під час розмови Вернер дістав із коробки пістолет "Глок" і двічі вистрілив в Осмаєва. Влучив у печінку та легені. Аміна Окуєва відкрила вогонь у відповідь. Жінка до приїзду "швидкої" зупинила в чоловіка кровотечу. Обох поранених у тяжкому стані забрали до столичної лікарні №17. Їх прооперували.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у замаху на Осмаєва заговорив у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути