вівторок, 10 травня 2022 15:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Переправляв чоловіків за кордон за €1000: поліцейські затримали 17-річного "бізнесмена"

Переправляв чоловіків за кордон за €1000: поліцейські затримали 17-річного "бізнесмена"
На Тернопільщині поліцейські затримали 17-річного підлітка, який незаконно переправляв чоловіків закордон. Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали 17-річного киянина.

Під час воєнний дій він виїхав на Тернопільщину, відкрив підпільний бізнес з організації виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Про це повідомляє Національна поліція України в Telegram.

Неповнолітній спритник зібрав команду із 11 осіб, які розробляли, рекламували, адміністрували Telegram-канал, приймали замовлення та готували підроблені довідки.

Послуги коштували в середньому €1000.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала коригувальника артобстрілів по Укроборонпрому

"Але замовники своїх документів для виїзду за кордон так і не дочекалися. Бо підроблені довідки були не про непридатність до служби, а про нібито фігурування в кримінальних провадженнях. Цю інформацію надавали клієнту та вказували, що нічого з цим зробити не можуть. Й оскільки це випадок не гарантійний, тому кошти не повертатимуть", - зазначили в поліції.

Злочинній групі вдалося ошукати 34 особи й привласнити понад 1 млн 200 тис. грн.

На Харківщині Служба безпеки України викрила трьох колаборантів у Красноградському районі. Вони в соціальних мережах підтримували дії Росії. Сімейна пара, мешканці Красноградського району Харківської області, створювали та поширювали інтернет-пропаганду "русского мира". У дописах пара повністю підтримувала агресію Російської Федерації проти України, висміювала українській народ і наших військових. На відео жінка намагалася переконати аудиторію, що обстріли Харкова здійснюють не російські окупанти, а самі ж українці.

Зараз ви читаєте новину «Переправляв чоловіків за кордон за €1000: поліцейські затримали 17-річного "бізнесмена"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути