середа, 23 січня 2013 19:21

Павліченко про вибиття зізнання: "Ноги поставили в тазик з водою, а в нього кинули голий електричний дріт"

Павліченко про вибиття зізнання: "Ноги поставили в тазик з водою, а в нього кинули голий електричний дріт"
Сергій Павліченко Фото: fakty.ua

Сергій Павліченко, засуджений за вбивство судді столичного Шевченківського райсуду Сергія Зубкова, каже що зізнання у скоєнні злочину у нього вибили тортурами.

За його словами, слідчі погрожували йому фізичною розправою та погрожували нанести шкоду його родині, яка в той час знаходилась на свободі. Про це Павліченко-молодший заявив сьогодні, під час перерви розгляду своєї апеляції у столичному апеляційному суді.

"Мене посадили на крісло. Обступили декілька чоловік. Ніхто не називався. Ноги поставили в тазик з холодною водою, а в нього кинули голий електричний дріт. Казали, що якщо я не буду робити, що вимагають, то мене катуватимуть, а моїй сім'ї зроблять погано. Після цього я не мав сил перечити їм", — сказав засуджений.

Також під час засідання Дмитро Павліченко розповів, що слідчий, який розслідував його справу, сфальсифікував покази головного свідка Олексія Наумеця. Він змусив свідка вказати саме на Павліченків, вважає засуджений.

"У своїй скарзі ми просимо генерального прокурора Віктора Пшонку, порушити кримінальну справу проти слідчого прокуратури столиці, який фальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків", — зазначив він.

Нагадаємо, суддю Сергія Зубкова убили 21 березня 2010 року у його власному будинку по вулиці Голосіївській 13. Вбивці втекли. За три дні затримали Дмитра та Сергія Павліченків, як головних підозрюваних. Мотивом назвали помсту судді за виселення з квартири. Торік у жовтні за вбивство, Дмитро Павліченко отримав довічне ув'язнення, Сергій - 13 років тюрми.

Зараз ви читаєте новину «Павліченко про вибиття зізнання: "Ноги поставили в тазик з водою, а в нього кинули голий електричний дріт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

104

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути