середа, 23 січня 2013 16:15

Павліченко на всі запитання прокурорів відповідав "фальсифікаторів за грати"

Павліченко на всі запитання прокурорів відповідав "фальсифікаторів за грати"
Суд над Павліченками. Фото Андрія Жигайла

Сьогодні, під час другого засідання у справі родини Павліченків в Апеляційному суді Києва, на всі запитання прокурора засуджений на довічне ув'язнення Дмитро Павліченко, відповідав гаслом: "Свободу Павліченкам! Фальсифікаторів - за ґрати!". Так він висловлював свій протест проти столичної прокуратури та її працівників.

На його думку вона сфальсифікувала справу у вбивстві судді Шевченківського районного суду столиці Сергія Зубкова.

"Ні я, ні мій син до даного злочину не маємо ніякого відношення. Пан Зубков нас власності не позбавляв, а хто позбавляв - прокуратура приховує. Жоден свідок нас не впізнав. Всі речові докази з'явилися після нашого затримання. Я точно впевнений, що за цим стоять якісь структури, які не хочуть знайти справжніх винних", — пояснив засуджений.

Павліченко додав, що у зв'язку з відсутністю доказів його провини немає предмета спору, і тому засуджений він незаконно. За його словами, суд першої інстанції відмовився прийняти до розгляду його алібі, що вже є порушенням його прав.

"Я в момент вбивства був вдома, та розмовляв по телефону зі свої адвокатом. Ми з ним зв'язувались декілька разів 21 березня 2011 року. Близько 18:00 по цивільній справі. Це підтверджують випски з контактів телефону. Також вдома в цей час була дружина та діти", — сказав він.

Наступне засідання буде 31 січня.

49-річного Дмитра Павліченка торік у жовтні Голосіївський районний суд засудив до довічного ув'язнення, а його сина Сергія до 13 років тюрми, звинувативши у вбивстві судді Сергія Зубкова. Мотивом вбивства назвали помсту судді за те, що він виселив родину з квартири, та зруйнував її. Адвокати подали апеляцію.

Зараз ви читаєте новину «Павліченко на всі запитання прокурорів відповідав "фальсифікаторів за грати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути