середа, 23 січня 2013 14:00

Головний свідок у справі Павліченків не впізнав їх, проте слідчий змусив підписати папери

Головний свідок у справі Павліченків не впізнав їх, проте слідчий змусив підписати папери
Дмитро Павліченко. Фото: ru.tsn.ua

Головний свідок у справі Павліченків Олексій Наумець зізнався, що на нього тисло слідство.

Про це ліфтер, який кілька хвилин перебував у ліфті з вбивцею судді Сергія Зубкова, розповів "Українським сенсаціям", пише ТСН.

Убивця навіть стріляв в Наумця, але хлопця врятувала осічка. Лише завдяки їй Олексій залишився живий. Момент, що міг стати останнім, назавжди закарбований в його пам'яті: стріляв убивця лівою рукою, в той час як обидва Павліченки – правші. І нарешті, найголовніше: злочинець дещо схожий, але то був не Дмитро, і не Сергій.

"Він вище був, реально вище. Я коли стояв з ним плечем в плече, я йому не в плече, а в пахву дихав. А тут він (Павліченко - ред.) ледь-ледь вищий... Волосся - у того начебто світліше було ... У нього (вбивці) від віспи дірки були. Ну це ж не тільки я говорив! Я згадав, зі мною ще два сиділи свідки, вони підтвердили, ну значить було ж. Правильно! А у Павліченка немає. Виходить, що не він", - резюмує хлопець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лук'янівському СІЗО побили Павліченка

Про це він на першому ж допиті розповів слідчому прокуратури Рибці, що вів справу. Проте така відповідь слідство, вочевидь, не влаштувала. І Рибка почав пресувати, розповідає Олексій.

"Я і на суді сказав, що це не він, і потім сказав, що не він. А потім принесли папери і цей Рибка: П***ц, все підписуй і все! Ну тупо так морально трохи, ну може не трохи, але психологічно надавив. А я кажу: ну як, ну той був вищим, а цей не схожий на цього. Ти на зріст не дивися, реально. Схожа людина? - Я кажу "так, схожа". - Все, підписуй, значить, що це він!" - зізнається хлопець.

Саме через цей тиск Олексій був змушений змінити позицію і тепер відстоювати її на ток-шоу. Свідок переконує, що слідчий його наполегливо переконував впізнати у Павліченку-старшому вбивцю. І додає, що був з цим незгодний, та не хотів цього говорити. Хлопець на камеру чесно зізнається, що просто злякався.

Це ганебне для органів викриття журналісти показали заступнику прокурора Києва Сергію Софієву.

"Ви знаєте, ви мене цим не засмутили з однієї лише причини: Доказів дуже багато, дуже багато... У даному випадку це не важливо, для нас це не важливо!", - посміхаючись, зазначив Софієв.

Зараз ви читаєте новину «Головний свідок у справі Павліченків не впізнав їх, проте слідчий змусив підписати папери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути