Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2012 14:42

Юнак бив і душив двох пенсіонерів заради 500 гривень

Юнак бив і душив двох пенсіонерів заради 500 гривень
Фото: mynews-in.net

Вісім років за гратами може провести 20-річний Олександр, житель села Постійне Костопільського району Рівненської області. Хлопця затримали міліціонери за пограбування старенького подружжя, яке не хотіло давати йому грошей на спиртне. Щоб змусити селян віддати пенсію, безробітний молодик ледве не задушив їх.

Олександр вештався по селу і зустрів на вулиці знайомого – 70-річного чоловіка, який йшов по своїх справах. Проходячи повз сільмаг, молодик захотів випити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє з джипу побили пенсіонерів через зауваження

"Грошей при собі у нього не було. Тож молодик попросив пенсіонера позичити йому кілька гривень. Довірливий дідусь зізнався, що при собі гаманця у нього немає. А от вдома у нього є всього одна 500-гривнева купюра, однак розмінювати її не хоче, - розповідає Вікторія Корнюша з Костопільського райвідділу міліції. – Після розмови чоловіки розійшлися у різні боки. Молодик вирішив навідатися до старого додому, щоб вкрасти залишки пенсії".

Діда в той момент вдома не було, бо пішов на пасовище до своєї корови. Хлопець одразу кинувся до літньої кухні, де пенсіонер часто ночував - однак на дверях висів замок. Тоді Олександр схопив залізний прут, зламав двері і увірвався всередину. Почав перекидати матрац та меблі, шукаючи 500 гривень, про які йому говорив дід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліціонери Тимошенко побили пенсіонерів Януковича?

На галас з будинку вийшла дружина господаря. Бабця просила хлопця піти і не чіпати їхніх речей, однак він на неї не зважав.

"Коли на подвір'ї з'явився господар, гість з усієї сили дав йому ляпас – бо грошей він так і не знайшов. Від удару пенсіонер ледве не зомлів", - додає Вікторія Корнюша. – "Жінка також не стала говорити, де лежать заощадження. Тоді Олександр накинувся на неї і став душити, доки бабця не почала хрипіти".

Розлючений грабіжник обшукав господиню і забрав останні 5 гривень, які лежали в її гаманці. Заодно прихопив і старенький мобільний телефон пенсіонерки. На прощання молодик наказав подружжю тримати язика за зубами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисника привселюдно побили працівники столичної міліції

"Пенсіонери звернулися до міліції. Порушника ми затримали, але нині він знаходиться за місцем свого проживання - на підписці про невиїзд", - каже начальник райвідділу МВС Сергій Гандзелевський.

Олександр й раніше мав проблеми із законом - торік 18 жовтня костопільський районний суд розглядав його справу про грабіж. Однак тоді молодика звільнили від покарання і дали 1,5 роки умовно. Тепер селянину загрожує до 8 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Юнак бив і душив двох пенсіонерів заради 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути