неділя, 24 лютого 2019 21:43

"Пацани, стріляю наповал!": священик стріляв по людях з рушниці
4

Активісти організували цілодобове чергування біля церкви аби уникнути провокацій та спроб відібрати храм
Фото: pershyj.com
Протоієрей Володимир Гелета під жидичинською церквою у п’ятницю, 22 лютого
Зі стіни храму поліція вилучила свинцеві дробини від рушничного пострілу
Зі стіни храму поліція вилучила свинцеві дробини від рушничного пострілу

Священик УПЦ МП, протоієрей Володимир Гелета стріляв з рушниці по активістах, які організували цілодобове чергування біля храму. Інцидент трапився у ніч на суботу, 23 лютого у селі Жидичин Ківерцівського району на Волині.

Про розповів один з очевидців події, ветеран полку "Азов" Андрій Д'яченко, пише "Перший".

Напередодні у місцевий Свято-Миколаївський храм зайшла ревізійна комісія, утворена зборами релігійної громади. Прихильники УПЦ МП намагалися перешкодити цьому, біля церкви зібралося кілька сотень людей.

Активісти вирішили організувати цілодобове чергування біля церкви аби уникнути провокацій та спроб відібрати храм. На подвір'ї церкви поставили бочки, розвели в них вогонь, щоб грітися.

"Близько 3:30 ночі біля церкви була група з 10-12 людей. Поряд – будинок священика. Засвітилося світло, вийшов Володимир Гелета. Почав кричати щось типу "я вас усіх повбиваю", "я буду стріляти на ураження", "чого ви прийшли в мою церкву" і тому подібні фрази. Спочатку ми не звертали уваги – ну людина на нервах... Але потім він почав стріляти. Стріляв з гладкоствольної рушниці дробом. Вистрілив один раз – люди заховалися за кут храму. Всього він зробив чотири постріли. Я чув як дріб бився об машини, об покрівлю храму. З того роблю висновок, що стріляв він не в гору, а в бік людей, - розповів Андрій Д'яченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священник на джипі заїхав на цвинтар та покатався по могилах

Ще трохи покричавши, священик пішов у хату.

"Швидше всього він був п'яний. Ми викликали поліцію. Поліцейські пішли до нього в хату. Після того він закрився і не більше виходив. Уся пригода тривала десь близько 30 хвилин" - додав Д'яченко.

На відео інциденту, яке записали активісти, можна розібрати слова чоловіка, який кричить: "Пацани, стріляю наповал!", "Даю годину!", "Наповал всіх!".

"Поліцейські з'ясували, що уніч на суботу, 23 лютого, 52-річний житель села Жидичин, на території місцевого Свято-Михайлівського храму, на ґрунті релігійної нетерпимості, висловлюючи погрозу вбивством особам, які там перебували, здійснив чотири постріли з мисливської рушниці. Ніхто з людей не постраждав", - повідомили у поліції.

Поліцейські вилучили в громадянина за місцем його проживання зареєстровану мисливську рушницю, яка належить його 34-річному сину. Також зі стіни храму вилучили та направили на експертизу свинцеві дробини від рушничного пострілу.

За фактом погрози вбивством, вчиненої з мотивів релігійної нетерпимості, підозрюваному загрожує позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

У селі Писарівка на Вінничині місцевий священик Російської православної церкви привів із собою близько 150 тітушок. Вони влаштували бійку під час зборів парафіян, на яких вирішувалося питання щодо переходу місцевої парафії до Православної церкви України.

Зараз ви читаєте новину «"Пацани, стріляю наповал!": священик стріляв по людях з рушниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути