четвер, 21 грудня 2017 13:29

Суд виправдав священика, який розкопав могилу дружини

Суд виправдав священика, який розкопав могилу дружини
Священика Миколу Наслудова затримали за наругу над могилою/ Фото: Дарниця.org

Дарницький районний суд Києва виправдав і визнав невинним священика Миколи Наслудова, який викопав труп дружини і виставив його для поклоніння в церкві в селищі Бортничі.

Настоятель храму на території Покровської парафії УПЦ МП звинувачувався в тому, що 14 лютого 2015 року поглумився над місцем поховання своєї дружини, розкопавши його. Про це йдеться у вироку суду, передають "Українські Новини".

Наслудов незаконно перемістив труп в приміщення церкви, де в період з 14 по 26 лютого спільно з прихожанами проводив наругу над тілом померлої, незаконні і неканонічні обряди.
В судовому засіданні обвинувачений від дачі показань відмовився. В судових дебатах і останньому слові провину категорично заперечував, заявляючи, що ніякого наруги над місцем поховання і тілом померлої не здійснював. Додав, що дочка померлої надала свій дозвіл, щоб труну матері перепоховали, оскільки виявилося, що тіло знаходиться поруч з грунтовими водами і існує небезпека для людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд звільнив священика, який напідпитку збив трьох підлітків

Коли викопали труну, то було вирішено зробити саркофаг для останків померлої.

"Хто саме викопав тіло, він не знає, ніяких обрядів він не проводив. Оскільки був піст, і він не міг вирішити питання з саркофагом відразу - тіло перебувало в приміщенні ", - сказано у вироку.

Дочка померлої відмовилася від претензій до підсудного.

20 травня 2015 року почали судити скандального священика, який викопав померлу жінку і розмістив її у храмі. Отець Микола Наслудов змусив парафіян молитися на мертву матушку, бо вважав її святою. Інцидент стався у Бортничах під Києвом. Труна з напіврозкладеним тілом 48-річної Тетяни два тижні простояла в Покровській церкві, що належить Українській православній церкві Московського патріархату. Жінка за невідомих обставин померла півроку тому до цієї гучної події. 14 лютого 2015-го настоятель храму 61-річний Микола Наслудов відкопав тіло. А 26 лютого міліція затримала священика. Він служив у храмі 35 років. Тіло покійниці забрали на експертизу.

Зараз ви читаєте новину «Суд виправдав священика, який розкопав могилу дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути