субота, 20 травня 2017 12:18

Священик викопав тіло матушки і примусив на неї молитися
18

Священика Миколу Наслудова затримали за наругу над могилою
Фото: Дарниця.org
Священика Миколу Наслудова затримали за наругу над могилою
Священика Миколу Наслудова затримали за наругу над могилою
Священика Миколу Наслудова затримали за наругу над могилою
Священика Миколу Наслудова затримали за наругу над могилою

20 травня 2015 року почали судити скандального священика, який викопав померлу жінку і розмістив її у храмі. Отець Микола Наслудов змусив парафіян молитися на мертву матушку, бо вважав її святою. Інцидент стався у Бортничах під Києвом. Труна з напіврозкладеним тілом 48-річної Тетяни два тижні простояла в Покровській церкві, що належить Українській православній церкві Московського патріархату. Жінка за невідомих обставин померла півроку тому до цієї гучної події. 14 лютого 2015-го настоятель храму 61-річний Микола Наслудов відкопав тіло. А 26 лютого міліція затримала священика. Він служив у храмі 35 років. Тіло покійниці забрали на експертизу.

Священика забрали з храму прямісінько до психлікарні, аби пройти обстеження. Разом із ним і його парафіяни. Однак не всі. Деяких одразу відправили до родичів. Найвідданіші залишилися поряд із Миколою. За висновками експертів - здорові. Хоча на вигляд - зазомбовані. У момент, коли їх забирали, парафіяни свято молилися загиблій Тетяні і просили її про допомогу. Почався судовий процес за наругу над могилою. Священика відсторонили від служби у церкві. Своєї провини Микола не визнає. Йому загрожує до 7 років ув'язнення. У суді батюшка пред'являє паспорт ще радянського зразка. Він не визнає документів із номерними серіями та ідентифікаційних кодів. Помічник судді кілька хвилин розглядає паспорт. А Наслудов ділиться, що дуже хвилюється. Мовляв, до камер не звик. На суді його адвокат наполягає, що досі не ознайомився з матеріалами провадження. За його словами, звинувачення пред'явлені незаконно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люди цілували мертвій матушці руки"

На вулицю священика супроводжує донька покійної матушки. Себе потерпілою не вважає. Отця підтримує, бо теж вірить - мама свята. Також додає, що матір 20 років служила у Бортничах. 10 років жила в неофіційному шлюбі з Миколою. Влітку її поховали поруч із храмом. Розкопали могилу через півроку, бо батюшка боявся підтоплення. Коли ж почали заносити матушку до храму, всі впали на землю і почали викрикувати "чудо". Дарина розповіла, що їй було важко підійти до покійної. Сам священик планував у подальшому розмістити тіло у мраморному склепі. Покійницю Тетяну перепоховали на цвинтарі, але місце донька тримає в таємниці.

"Якщо стане відомо, де мама, будуть збиратися люди. Може бути й таке, що тіло вкрадуть. Саме тіло - це доказ того, що Микола не шизофреник", - розповіла Дарина, донька померлої.

У келіях храму проживало близько 50 парафіян. Жили в повній антисанитарії. Микола Наслудов забороняв їм користуватися мобільними, переконував позбутися документів. Дорослим не можна було звертатися до лікарів. А дітям - ходити до шкіл. Цю гучну справу ще не закрили - кажуть у поліції. Обвинувальний акт лежить у суді. Все ще допитують свідків. Священика відпустили з психлікарні під особисте зобов'язання. З постраждалими парафіянами спілкувалися психологи. Багато хто повернувся до нормального життя. Частина лишилася вірною його принципам. Зі слів правоохоронців, нині Микола живе у родичів на Київщині. Хоча донька запевняє, що родичів у нього немає. Каже, що є духовні діти, які його ніколи не залишать. Він у них і живе й трудиться на маленькому городі. Ходить на риболовлю. Молиться. А до нього приїжджають парафіяни. Можуть навіть гостювати тиждень. Микола як жив, так і живе. І нічого поганого в цьому Дарина не бачить.

А ось місцеві жителі Бортничів обурені діями екс-священика досі.

"Цього батюшку треба спалити за те, що він накоїв. Він на волі і знову збирає своїх прихожан. В цьому році вже тричі приходив в наш храм зі своїми парафіянами. Скандалив, вимагав звільнити храм і будинок настоятеля, в якому він раніше жив. У цій церкві змінили двох священиків. Проводяться богослужіння. Сам храм не оснащений сигналізацією, тому його охороняють", - розповіли місцеві.

Зі слів вікарія Климента, Наслудова вже давно позбавили сану. Він не може здійснювати богослужіння. Ті, що проводить - недійсні. Що стосується келій, в яких жили парафіяни, то дали можливість забрати звідти свої речі. У майбутньому на тих місцях планують відкрити недільну школу.

У 2015 році в Бортничах Київщини стався гучний скандал зі священиком Миколою Наслудовим. Настоятель розкопав тіло своєї коханої і помістив її у центрі храму. Парафіян переконав, що матушка Тетяна свята і змусив їй поклонятися. Згодом батюшку почали судити. Відправили до психлікарні. Однак висновки експертів - здоровий. Миколу відпустили додому. Нині він живе у своїх відданих парафіян.

Зараз ви читаєте новину «Священик викопав тіло матушки і примусив на неї молитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути