Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2018 18:34

Отруєння школярів в Черкасах: все, що зараз відомо

Зранку 8 травня у Черкасах 94 учні школи №8 отруїлися невідомою речовиною. Серед постраждалих: 53 дітей та два вчителі в лікарні, з них 11 - в реанімації. Їхній стан стабілізувався.

Автор: ukrinform.ua
  Діти важко приходили в себе. В них відмовляли ноги, не могли рухатися. Скаржилися на нудоту та запаморочення
Діти важко приходили в себе. В них відмовляли ноги, не могли рухатися. Скаржилися на нудоту та запаморочення

З чого почалося

Лінійка проходила близько 9:00, під час уроків. Зненацька діти почали непритомніти і падати. Викликали 5 бригад "швидкої". Більше 20 дітей потребували допомоги. З них 8 довелося госпіталізувати. Діти важко приходили до тями. У них відмовляли ноги, не могли рухатися. Скаржилися на нудоту та запаморочення. Усі потерпілі - учні 2-7 класів. Всього на лінійці перебувало 424 школярі.

На місці працювали поліція та рятувальники. Взяли проби повітря та води.

Автор: ДСНС
  За даними ДСНС, слідів небезпечних хімічних речовин у воді та повітрі не виявлено
За даними ДСНС, слідів небезпечних хімічних речовин у воді та повітрі не виявлено

Які версії отруєння

Очевидці говорять, що чули зранку сморід у районі школи. За словами рятувальників, це могли бути випари каналізації після зливи, яка пройшла в Черкасах вчора.

За даними ДСНС, слідів небезпечних хімічних речовин у воді та повітрі не виявлено. Можливо, це повітряно-крапельне отруєння. Але ця інформація ще не підтверджена. Хіміки кажуть, що це могла бути дуже летюча речовина, яка швидко випаровується.

Місцеве хімічне підприємство ПАТ "Азот" говорить, що будь-яких порушень ведення технологічного процесу на підприємстві не було. Гранично допустимі концентрації викидів в атмосферу не перевищувались.

У міськраді повідомили, що у школі не проводили ремонту чи фарбування, які могли б зашкодити дітям. Також учні зранку не їли у шкільній їдальні.

У Черкаси приїздили прем'єр-міністр Володимир Гройсман та в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, щоб розібратися в ситуації. Привезли столичних лікарів.

Автор: twitter.com/VGroysman
  Діти все ще перебувають в лікарні, але стан покращується
Діти все ще перебувають в лікарні, але стан покращується

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їсти свіжі ягоди, щоб не отруїтися

Що зараз відбувається

53 дитини все ще перебувають в лікарні, з них 11 - у реанімації, але стан покращується. За словами Уляни Супрун, у них діагностували інгаляційну токсичну реакцію на невідому речовину.

У Черкаській загальноосвітній школі №8 призупинили навчання у всіх класах. Поки не буде встановлено джерело отруєння дітей, навчальний процес не відновлять. Керівництво школи ситуацію не коментує.

За фактом отруєння школярів відкрили кримінальне провадження за статтею "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням".

Стали відомі результати обстеження питної води з села Софіївська Борщагівка, якою отруїлося близько 20 людей. Хворим поставили діагноз "гастроентероколіт ротавірусної етіології". Для обстеження відібрали 20 зразків питної води, серед яких 5 досліджували на вірусологічні показники.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння школярів в Черкасах: все, що зараз відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути