четвер, 03 травня 2018 18:31

Повідомили результати аналізу води, якою отруїлося близько 20 людей

Повідомили результати аналізу води, якою отруїлося близько 20 людей
З 15 проб, які взяли на аналіз, 3 проби не відповідають гігієнічним вимогам питної води. Фото: Дивись.Інфо

Стали відомі результати обстеження питної води з села Софіївська Борщагівка, якою отруїлося близько 20 людей. Хворим поставили діагноз "гастроентероколіт ротавірусної етіології".

Для обстеження відібрали 20 зразків питної води, серед яких 5 досліджували на вірусологічні показники, передає кореспондент Gazeta.ua з посиланням на запит з Києво-Святошинського відділу лабораторних досліджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун назвала 5 правил, які врятують від отруєння

"Згідно з результатами досліджень, у жодному з 5 зразків не виявили антигени ротавірусу та вірусу гепатиту А. Проте з 15 проб, які взяли на аналіз, 3 проби не відповідають гігієнічним вимогам питної води. За мікробіологічними показникам у 2 пробах з села Софіївська Борщагівка за адресами вул. Соборна, 126 та вул. Кошова, 122 спостерігається ріст колі-форм (формувань коліформних бактерій - Gazeta.ua). За санітарно-хімічними показниками в одній пробі за адресою вул. Південна, 7 спостерігається вміст заліза, вищий загального на 1,35 раза", - йдеться у повідомленні.

Дослідження питної води проводили спеціалісти з вірусологічної лабораторії Київського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

З метою ліквідації спалаху інфекції серед населення Києво-Святошинського району проведуть епідеміологічні розслідування кожного випадку захворювання, додали у відділі лабораторних досліджень.

Обстеження питної води триває.

В кінці квітня в селі Софіївська Борщагівка на Київщині через неякісну воду отруїлися 19 людей, серед яких було 15 дітей віком від 5 місяців до 9 років. Людей госпіталізували до інфекційного відділення лікарні в Києво-Святошинському районі. За результатами експрес-тесту, у 16 людей підтвердився діагноз "гастроентероколіт ротавірусної етіології". Можливою причиною захворювання назвали постійні перебої і відсутність водопостачання. Люди використовували неякісну воду для приготування їжі

Зараз ви читаєте новину «Повідомили результати аналізу води, якою отруїлося близько 20 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути