середа, 22 лютого 2012 14:01

Онкохворі українці продають свої органи

Онкохворі українці продають свої органи

Киянин 38-річний Олександр працює посередником, шукає хворим донорів.

Має вісім років медичної практики. Розповів, що торік в Україні 10 людей продали серця.

"Я не чорний трансплантолог. Я — посередник. Мені перепадає 5–10 відсотків оборудки. Я нікого не вбиваю. Люди йдуть на операцію добровільно. Але хворих рятую. Більшість ніколи не бачили мене наживо. Розмовляю по телефону. Підключив функцію, щоб мій номер не висвічувався. 10 людей торік продали серця. Серед них восьмеро – онкохворі важкої стадії. У когось рак кишечика, у когось – мозку. Жити залишалося кілька місяців. У таких пацієнтів тільки серце, іноді ще легені залишаються здорові. Печінку й нирки вгробили хімії та ліки", - розповів лікар.

За його словами, донор не мусить знати клієнта, а клієнт – донора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лесі Мережко пересадили донорську печінку

"Коли дзвонять і кажуть, що готові безплатно органами поділитися, я в таке меценатство не вірю. Потім почнуть вимагати, щоб назад вернув. Донор не мусить знати клієнта, а клієнт – донора. Тоді менше проблем. Серед клієнтів найбільше молоді. Часто звертаються батьки, в яких дитина хвора, треба гроші на операцію. Машину і квартиру так швидко не вдасться продати, як нирку чи частину печінки. Найбільше западло, коли дитина хвора, а батьки не можуть стати донорами, бо група крові чи резус-фактор не підходять. Або в когось із батьків хвороба Боткіна чи цукровий діабет. Добре зараз роблять ті батьки, які пуповину після народження дитини заморожують. Не поскупіться платити щороку тисячу чи 2 гривень за оренду холодильної камери. Зі стовбурових клітин пуповинної крові потім можна виростити будь-який орган", - зазначив Олександр.

Скільки коштують людські органи прочитати детальніше можна у журналі "Країна" № 7 (110) за 23 лютого 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Онкохворі українці продають свої органи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути