пʼятниця, 26 серпня 2022 16:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти майже завершили підготовку до псевдореферендумів – ГУР

Окупанти майже завершили підготовку до псевдореферендумів – ГУР
Російські окупанти майже завершили підготовку до так званих "референдумів". Фото: eastnews.ua

Російська Федерація майже завершила підготовку до так званих референдумів на захоплених територіях.

Проведення залежатиме від ситуації на фронті й від того, чи зможе ворог зламати спротив українців. Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив під час інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

"Референдуми можуть відбутися на різних територіях. По-перше, це так звані ЛНР і ДНР. Там Росія вже дещо визначила їхній статус, визнавши ці незаконні утворення. Зараз ідеться насамперед про тимчасово окуповані території Запорізької та Херсонської областей", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи підуть жителі Маріуполя на псевдореферендум – у розвідці розказали про настрої в місті

За його словами, дати проведення псевдореферендумів можуть бути різними.

"Наприклад, 11 вересня, коли спільний день голосування в Російській Федерації. Це можуть бути й інші варіанти. Але воєнна розвідка України зараз чітко відстежує всі процеси, які там відбуваються. Створені відповідні виборчі штаби, оперативні штаби, складені списки виборців, створені виборчі комісії. Усі процеси, які стосуються підготовки до "референдуму", майже завершені", – розповів Скібіцький.

Представник ГУР МО додав, що на тимчасово захоплені території постійно приїжджають російські політики, урядовці, так звані волонтери, які відповідають саме за підготування процесу голосування.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Попри всі потуги окупантів, провести псевдореферендум на захоплених територіях Луганщини їм найближчим часом не вдасться. Причина – відмінна робота українських партизанів, зазначив голова Луганської Обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, останнім часом значно активізувалось українське підпілля. А Збройні сили України влучно знищують російські склади й бази.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти майже завершили підготовку до псевдореферендумів – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути