пʼятниця, 11 серпня 2017 11:05

"Одні створюють проблему, другі - її вирішують" - атовці організували нелегальний бізнес

"Одні створюють проблему, другі - її вирішують" - атовці організували нелегальний бізнес
Екс-АТОшники влаштували нелегальний бізнес в полях. Фото — flickr.com

Екс-бійці АТО влаштували нелегальний бізнес, "допомагаючи" фермерам. Для цього придумана схема, в якій беруть участь дві групи колишніх військових: одні створюють проблему, другі - її вирішують. Про це розповів боєць 95-ї бригади, кіборг Євген Турчак на своїй сторінці у Facebook.

"Обдзвонив сьогодні 42 бойових товаришів. Збирав інформацію про те, кому з них потрібна квартира. В результаті 20 з них - не в цивілізації, а в полях у фермерів. Це новий вид заробітку для атовців - вирішувати питання для фермерів, а вони добре платять", - розповів Турчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не тітушки" – атовці кидали димові шашки під міськраду і вимагали вибачення від мера

За словами кіборга, екс-бійці відбивають або утримують землю, а після - забирають урожай з половини поля, що дорівнює приблизно $200-400 тис. Для цього придумана ціла схем, в якій беруть участь два угруповання.

"Розбилися на дві групи. Одна приходить до фермера і створює проблеми. Одразу з'являється друга група, вирішує все за винагороду. І всі задоволені - фермер-л*х зберіг урожай і землю, а рейдери заробили. Це схема 1990-х, називається "Вилка". Свого часу нею користувалися афганці, тепер ми естафету перехопили", - написав Турчак.

Крім того, є й інші види бізнесу, тому боєць закликав фермерів відразу йти в поліцію, а екс-бійців, які промишляють нелегальними справами, не ганьбити товаришів по службі.

"Заощадите гроші і позбавите атовців непорядного заробітку, а значить на наступний урожай матиме менше проблем. Після виборів цих рейдерів усіх пересадять або перестріляють. Шкода пацанів, воювати не кому буде при повній мобілізації", - додав АТОшник.

Біля села Левків на Житомирщині перекрили трасу Київ - Чоп. Протест влаштували близько 500 учасників АТО. Виступають проти припинення видачі земельних ділянок.

Зараз ви читаєте новину «"Одні створюють проблему, другі - її вирішують" - атовці організували нелегальний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути