пʼятниця, 01 жовтня 2021 16:35

У Києві стріляли у водія голови Держархіву (оновлено)
3

У Солом'янському районі Києва обстріляли службовий автомобіль голови Державної архівної служби Анатолія Хромова. Сталося це в четвер, 30 вересня.

Про це голова Держархіву повідомив у Facebook.

Чиновник на момент обстрілу був у відрядженні у Вінниці. Поїхав туди на поїзді. Службовий автомобіль залишив на вул. Солом'янській, 24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замах на Шефіра: почалися масові перевірки власників зброї

За словами Хромова, стріляли із сусіднього будинку. Водій у цей момент стояв біля гаража. Зазнав вогнепального поранення щелепно-лицевої зони.

"Куля чи дріб зачепила підборіддя Сергія (водія. - Gazeta.ua). Загрози здоров'ю чи життю нема. Слідчо-оперативна група затримала ймовірного стрільця. Інші обставини встановлюють. Я не знаю мотивів стрільця. Ні з чим це не пов'язую і прошу не створювати конспірологічних теорій", - написав Хромов.

Фото: Нацполіція

Згодом у поліції повідомили, що подія сталася на вул. Преображенській. Стрільця розшукали й затримали за місцем проживання. Ним виявився місцевий житель 1989 року народження. Поранив водія випадково.

"Чоловік пояснив поліцейськім, що нібито вирішив постріляти із пневматичної рушниці зі свого балкону в птахів і випадково поцілив у перехожого", - ідеться в повідомленні.

З помешкання фігуранта поліцейські вилучили гвинтівку й набої до неї. Усе направили на експертизу.

За скоєне чоловіку загрожує до семи років в'язниці.

Уранці 22 вересня на Київщині обстріляли автомобіль Сергія Шефіра. Він саме їхав на роботу. Засідка чекала в лісі. Шефір не постраждав. Водієві дісталося три кулі.

Зараз розглядають три версії злочину: у зв'язку з державною діяльністю потерпілого, з метою тиску на керівництво держави й для дестабілізації політичної ситуації в країні. Також розглядають версію за участі спецслужб іноземних держав.

Зараз ви читаєте новину «У Києві стріляли у водія голови Держархіву (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути